Live Live

Sketch van Stichting JOZ op OBS De Vogelenzang

Gepubliceerd: Zondag 21 mei 2023 17:26

Sketch van Stichting JOZ op OBS De Vogelenzang

JOZ wil door middel van Sketch bewustwording creëren bij de leerlingen en die doelstelling is ruimschoots behaald. 

Spijkenisse - JOZ heeft de afgelopen periode een bezoek gebracht aan basisschool OBS De Vogelenzang (locatie Zuid) in het kader van preventie omtrent het messengebruik onder kinderen/jongeren. JOZ heeft daarbij de dienst Sketch uitgevoerd.

Sketch is een interactieve theaterdialoog waarbij actuele maatschappelijke vraagstukken worden nagespeeld, zodat situaties die zich voordoen in wijken besproken worden en waar een oplossingsgerichte manier van denken tot stand komt. Doelstelling van desbetreffende sketches is om het onveiligheidsgevoel, veroorzaakt door excessief gebruik van messen en geweld onder jongeren, te verminderen.

JOZ heeft de afgelopen periode Sketch uitgevoerd voor de bovenbouw (groep 6, 7 en van de school). JOZ, de deelnemende leerlingen en bijbehorende docenten hebben Sketch ervaren als positief en leerzaam waarbij er verschillende interessante dialogen hebben plaatsgevonden met betrekking tot het onderwerp. Het was vooral positief om te zien hoe de leerlingen hun stem lieten horen wat betreft het onderwerp.

JOZ wil door middel van Sketch ook bewustwording creëren bij de leerlingen en die doelstelling is ruimschoots behaald afgaande op de feedback vanuit de docenten/leerlingen.

Foto: Stichting-JOZ

Deel deze pagina: