Live Live

Sloop Ploegschaar gaat binnenkort van start

Gepubliceerd: Maandag 25 november 2019 19:27

Sloop Ploegschaar gaat binnenkort van start

Op de plek van de Ploegschaar komt een nieuw buurtgebouw en wordt de buitenruimte aangepakt. 

Hellevoetsluis - Het voormalig schoolgebouw aan de Ploegschaar voldoet niet meer en wordt gesloopt om plaats te maken voor een nieuw gebouw. De sloop begint op 2 december en zal tot en met eind februari duren. Buurtbewoners worden per nieuwsbrief op de hoogte gesteld en krijgen een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst over de sloop.

Nieuwe mogelijkheden in de buurt
Op de plek van de Ploegschaar komt een nieuw buurtgebouw en wordt de buitenruimte aangepakt om ‘elkaar ontmoeten’ in de buurt mogelijk te blijven maken.

Wethouder Schop: “Het is goed dat de sloop eindelijk start, dan kunnen we daarna met elkaar verder aan de slag voor een fijne ontmoetingsruimte en aantrekkelijke buitenruimte!”

Omdat het voormalig schoolgebouw midden in de buurt ligt, is overlast bij de sloop niet helemaal tegen te gaan. De gemeente en sloopbedrijf Van Groningen doen hun uiterste best om die overlast te minimaliseren. Tijdens de informatieavond eind november krijgen inwoners meer informatie over de sloopperiode, het zoveel mogelijk voorkomen van overlast en kunnen buurtbewoners vragen stellen over de sloop en het project.

Samen werken aan ontmoetingsmogelijkheden
Het is belangrijk dat buurtbewoners straks een plek hebben in de wijk waar zij elkaar kunnen ontmoeten en waar activiteiten kunnen plaatsvinden ‘voor en door’ de buurt. Daarom is de gemeente samen met buurtbewoners en de organisaties uit de wijk aan de slag gegaan voor een nieuw gebouw en een nieuwe inrichting van de buitenruimte op de plek van de huidige Ploegschaar. In september heeft hiervoor een buurtbijeenkomst plaatsgevonden. ‘De opbrengsten van die avond worden meegenomen in het te maken ontwerp voor het gebouw en de buitenruimte. De verwachting is dat begin 2021 het project gereed is.

Deel deze pagina: