Live Live

Sluiting inleveren Bevrijdingslied 2022

Gepubliceerd: Maandag 30 augustus 2021 18:07

Sluiting inleveren Bevrijdingslied 2022

Het lied zal worden beoordeeld door de vakjury die bestaat uit de Briellenaren, Rob Catlender, Aad Schrooten en Peter Moree. 

Brielle - De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het jubileumjaar 2022. Diverse werkgroepen werken plannen en ideeën uit om volgend jaar er iets bijzonders van te maken.

Eén van de activiteiten is het maken van een nieuw lied over de bevrijding van Brielle. Hiervoor hebben zich al diverse enthousiaste singer-songwriters, muzikanten en bandjes aangemeld. Zij hebben al iets op een geluidsdrager gezet, of een filmpje gemaakt waar hun inzending opstaat. Er is een werkgroep die de inzendingen in ontvangst neemt en een vakjury die de inzendingen beoordeeld. De sluitingsdatum was vooraf gesteld op 1 september maar i.v.m. de coronamaatregelen van het afgelopen halfjaar en de vakanties die pas op 1 september beëindigen is besloten de inzendingsdatum te verlengen tot zondag 12 september.

Het lied zal daarna worden beoordeeld door de vakjury die bestaat uit de Briellenaren, Rob Catlender o.a. bekend van het jaarlijks Bigband Festival, Aad Schrooten van o.a. Libertatis Primitiae en Peter Moree Van o.a. diverse Folkgroepen. Meedoen is een uitdaging en winnen zou heel bijzonder zijn waarmee je direct een bekende Briellenaar wordt. Wel wordt verwacht dat je een originele tekst en melodie schrijft. Je mag jezelf begeleiden, maar je kan ook ondersteund worden door o.a. een band, groep of anders.

Bij het inzenden kun je indien nodig ook ondersteuning krijgen. Begin oktober is eerst een voorselectie, waarna de best uitgekozen liedjes doorgaan naar de finale die eind oktober plaatsvind. Alle deelnemers ontvangen hierover bericht. De inzendingen kunnen worden opgestuurd naar pjkroone@gmail.com of worden ingeleverd op het adres Watering 2 3232ER Brielle. Voor vragen kan je ook op dit mailadres terecht.

Met ondersteuning van de stichting Kunst en Cultuur, Beleef Brielle, Briels Nieuwsland, de Briellenaar en de stichting Brielle 2022, wil de werkgroep het bevrijdingslied 2022 tot een groot succes maken, dus zend je bevrijdingslied in voor zondag 12 september.

Foto: Joost de Koning

Deel deze pagina: