Live Live

Snoeien en kappen op de vestingwallen

Woensdag 09 augustus 2023 16:42

Snoeien en kappen op de vestingwallen

Over de gehele lengte van de vestingwallen wordt de komende tijd gesnoeid.

Brielle - Gemeente Voorne aan Zee voert snoeiwerkzaamheden uit op de vestingwallen en kapt in totaal 22 bomen bij de vestingwallen en aan de G.J. van den Boogerdweg in Brielle. De bomen die gekapt worden, zijn helaas ziek of dood en kunnen daardoor zorgen voor gevaarlijke situaties op de looppaden en wegen. De werkzaamheden starten in de week van 7 augustus en duren ongeveer twee weken.

Over de gehele lengte van de vestingwallen wordt de komende tijd gesnoeid. Ze verwijderen dode takken omdat die voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen bij harde wind. De meeste snoeiwerkzaamheden vinden plaats achter de Witte de Withstraat.

Ook is het nodig om negen Esdoorns op de vestingwallen vlakbij het kruithuisbolwerk te kappen. Op één van die Esdoornbomen zit nu een informatiebordje. Dat bordje komt op de leuning van de trap bij het kruithuis. Ze kijken ook naar mogelijkheden voor herplanting op de vestingwallen.

Aan de G.J. van den Boogerdweg verwijderen zijn in totaal 13 bomen. De bomen zijn ziek of dood en zorgen daardoor voor gevaarlijke situaties langs de weg. Ze planten geen nieuwe bomen terug op dezelfde plek want het is vanwege de verkeersveiligheid niet meer toegestaan om bomen dicht langs autowegen te planten. Ze zoeken naar een andere plek om de bomen te herplanten.

Foto: Gemeente Voorne aan Zee

Deel deze pagina: