Live Live

Socials geschikt voor verkeersinformatie aan jongeren

Gepubliceerd: Donderdag 16 juli 2020 13:59

Socials geschikt voor verkeersinformatie aan jongeren

Doel van de proef was om te onderzoeken of het mogelijk is om een specifieke doelgroep te bereiken en deze gerichter te informeren over bruguitval en reisalternatieven.

Nissewaard - Uit een proef met jongeren die regelmatig over de Spijkenisserbrug fietsen, blijkt dat social media geschikt zijn om jeugd te bereiken met verkeersinformatie. De techniek werkt, een groot deel van de doelgroep is bereikt en de jongeren staan er voor open. Ook is de onderzochte techniek waarschijnlijk breder toepasbaar. De potentie zit vooral in het vooraf aankondigen van geplande werkzaamheden en in het verwijzen naar middelen voor actuele reisinformatie zoals websites of een sms-service.

De proef past in het streven van Rijkswaterstaat om samen met de gemeenten Nissewaard en Rotterdam en het Havenbedrijf de bereikbaarheid van Voorne-Putten te verbeteren. Naast deze proef lopen er nog twee andere proeven voor een betere bereikbaarheid: de brugopeningsvoorspeller voor automobilisten en een proef met een fietspont bij de Spijkenisserbrug.

Deel deze pagina: