Live Live

Soroptimist VPR haalt €5.227,- op voor Stichting Leergeld

Gepubliceerd: Zaterdag 05 november 2022 16:39

Soroptimist VPR haalt €5.227,- op voor Stichting Leergeld

Stichting Leergeld Leergeld richt zich op kinderen uit gezinnen met een klein portemonnee.

Regio - Soroptimist VPR organiseerde eerder dit jaar al een Trap Hap Tour door het mooie eiland VoornePutten. Met de fundraiser die aan de tour verbonden was, haalde de Soroptimist een prachtig bedrag van €5.227,- op.

Tineke Krediet en Jolanda van Den Bosch waren namens Soroptimist aanwezig op het kantoor van Leergeld om deze cheque te overhandigen. De middelen worden door Leergeld gereserveerd voor kinderen op Voorne-Putten die geen fiets hebben.

Met de schenking, die Soroptimist VPR met de Trap Hap Tour mogelijk maakt, kan Leergeld 15 tot 20 kinderen een fiets aanbieden en daar is de stichting erg blij mee. ‘We zien dat er voor kinderen uit minima gezinnen niet altijd financiële ruimte is om een goede fiets aan te schaffen voor hun kind. We zijn blij en dankbaar dat Soroptimist VPR onze stichting heeft uitgekozen als goed doel en met de schenking gaan we meerdere kinderen heel blij maken”, aldus Mark Schutjens, directeurbestuurssecretaris Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden.

Stichting Leergeld Leergeld richt zich op kinderen uit gezinnen met een klein portemonnee. Kinderen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken kunnen bij Leergeld terecht voor ondersteuning. Denk hierbij dus aan een fiets, schoolspullen of een laptop voor school. ‘Initiatieven zoals die van Soroptimist VPR zorgen ervoor dat we nog meer kinderen in Voorne-Putten kunnen helpen. De middelen worden dan ook specifiek gereserveerd voor kinderen uit groep 7 en 8 die geen fiets hebben waardoor zij niet mee kunnen doen aan het fietsexamen.

“Ieder jaar rond het fietsexamen zien wij dat er kinderen buiten de boot vallen, terwijl in een fietsland als Nederland het ontzettende belangrijk is dat kinderen vroegtijdig leren fietsen. Deze donatie stelt ons dan ook in staat om richting de fietsexamens volgend jaar, scholen proactief te benaderen met de vraag of er kinderen zijn die niet mee kunnen doen met het fietsexamen. Zo hopen we toch weer een kleine impact te maken op deze kinderen”, aldus Schutjens.

Deel deze pagina: