Live Live

Speciale training voor Maxime Weeda

Gepubliceerd: Maandag 24 juni 2019 14:46

Speciale training voor Maxime Weeda

Aan het einde van de training werd er een echte estafette gehouden waarbij iedereen de geleerde technieken eens kon uit proberen.

Spijkenisse – De 10 jarige Maxime Weeda uit Zuidland heeft haar spreekbeurt gehouden over wedstrijdzwemmen, de sport die ze sinds een poosje ook zelf fanatiek beoefent bij ZV De Kempvis in Spijkenisse.

Op school heeft Maxime in theorie verteld over het wedstrijdzwemmen en alles wat daar natuurlijk bij komt kijken. Het is veel leuker om in de praktijk mee te maken wat zwemmen en dan specifiek het wedstrijdzwemmen inhoudt. Dus had Maxime het idee om de leerlingen van groep zes van basisschool De Aanwas mee te nemen naar een training.

Afgelopen vrijdagavond heeft Maxime een speciale training georganiseerd waarbij elf klasgenoten samen met de juffrouw van de klas en de vader van Maxime een training kregen van trainers Erik Wegman en Joris Bezemer.

Tijdens deze training werden de borstcrawl, schoolslag en rugslag besproken en getraind. Natuurlijk werd ook de start van het startblok geoefend. Aan het einde van de training werd er een echte estafette gehouden waarbij iedereen de geleerde technieken eens kon uit proberen. Voor Maxime een geslaagde afsluiting van haar spreekbeurt.

Wilt u Maxime en de andere wedstrijdzwemmers van ZV De Kempvis zien schitteren dan kan dat aankomende zaterdag vanaf 14:00 tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen in het Rivierabad te Spijkenisse.

Deel deze pagina: