Live Live

Speelotheek De Raasdondertjes stopt met beurzen

Vrijdag 23 februari 2024 16:08

Speelotheek De Raasdondertjes stopt met beurzen

Brielle - Een belangrijke reden is het gebrek aan vrijwilligers voor de organisatie van de beurzen. 

Het was geen makkelijke beslissing en er is ook een lange periode aan voorafgegaan waarin verschillende opties onderzocht en besproken zijn. Maar er zijn meerdere redenen waarom het niet meer haalbaar wordt geacht om nog een speelgoed- en kledingbeurs te organiseren.

Een belangrijk punt is het gebrek aan vrijwilligers, waarvoor in het verleden al op het laatste moment een geplande beurs moest worden geannuleerd. Verder is het zo dat er in de coronaperiode langere tijd geen beurs kón worden georganiseerd. Ze merkten hierdoor al dat de ‘’bekendheid’’ bij het publiek begon af te nemen. Tot slot kost het simpelweg heel veel tijd om een beurs te organiseren op de manier waarop zij dit altijd hebben gedaan. Bezoekers van de beurs kunnen zich vast wel herinneren hoe overzichtelijk het speelgoed en de kleding altijd werd gepresenteerd. U kunt zich voorstellen dat hier heel veel denk- en organisatiewerk aan voorafgaat. Ook hiervoor zien zij geen mogelijkheden meer.

Een lichtpuntje is dat ze wat betreft de activiteiten van de Speelotheek zelf juist nieuwe activiteiten hebben bedacht. De speelochtenden, die inmiddels tweemaal hebben plaatsgevonden, zijn daar een goed voorbeeld van. Ze hopen u daarom te mogen ontmoeten op een dergelijke ochtend of bij de uitleen van speelgoed. Want dat blijft tenslotte hun kerntaak!

Deel deze pagina: