Live Live

Spijkenisse Medisch Centrum start met een patiëntenpanel

Gepubliceerd: Maandag 15 mei 2023 18:27

Spijkenisse Medisch Centrum start met een patiëntenpanel

Het patiëntenpanel gaat de cliëntenraad van Spijkenisse Medisch Centrum helpen om betrouwbaar advies uit te brengen.

Spijkenisse - Op initiatief van de cliëntenraad van Spijkenisse Medisch Centrum start het ziekenhuis met een patiëntenpanel. Het patiëntenpanel is bedoeld om bij de inwoners uit de regio de mening op te halen over het ziekenhuis. Een aantal keer per jaar worden de leden van het patiëntenpanel uitgenodigd om een online vragenlijst in te vullen.

Dit kan gaan over allerlei onderwerpen, bijvoorbeeld de bereikbaarheid van het ziekenhuis of de manier waarop patiënten geïnformeerd worden. Deelname aan elk onderzoek is vrijwillig. Ook is het niet noodzakelijk om patiënt te zijn. Voor het patiëntenpanel worden nog leden gezocht. Iedereen die het leuk vindt om mee te denken over het ziekenhuis en in de regio woont, kan zich aanmelden via de website van het ziekenhuis.

Over de cliëntenraad van SMC

De cliëntenraad van Spijkenisse Medisch Centrum bestaat uit 7 vrijwillige leden die allen in de regio wonen. De cliëntenraad behartigt de belangen van de patiënten van het ziekenhuis en geeft, gevraagd en ongevraagd, onafhankelijk advies aan het bestuur. Zij denken onder andere mee over kwaliteit van de zorg, patiëntveiligheid, gastvrijheid en financiën. Het patiëntenpanel helpt hen om betrouwbaar advies uit te brengen.

Deel deze pagina: