Live Live

Sporthal Den Oert wordt centrale vaccinatielocatie

Gepubliceerd: Woensdag 13 januari 2021 11:00

Sporthal Den Oert wordt centrale vaccinatielocatie

De gemeente heeft ook gekeken naar andere locaties, maar sporthal Den Oert voldoet het beste aan de eisen en is daarom het meest geschikt.

Nissewaard - Sporthal Den Oert in Spijkenisse wordt de centrale vaccinatielocatie in de gemeente Nissewaard. In deze sporthal gaat de GGD de komende maanden de inwoners van de gemeente 7 dagen per week vaccineren tegen COVID-19. De startdatum is nog niet bekend.

De GGD en de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond hebben de locatie geschouwd en geconstateerd dat de sporthal voldoet aan het programma van eisen. De gemeente Nissewaard is verantwoordelijk voor de inrichting van de sporthal en is daar inmiddels mee gestart. Sporthal Den Oert heeft goede parkeerruimte en is prima bereikbaar via het openbaar vervoer. Verschillende buslijnen stoppen op 5 minuten loopafstand.

Den Oert is de 2e snel beschikbare vaccinatie locatie in de regio Rijnmond na Rotterdam The Hague Airport. Maarten Tanis, programmanager Vaccinatie van de GGD, is verheugd Den Oert als tweede locatie binnenkort te kunnen openen. In de regio komen 15 tot 20 vaccinatie locaties van de GGD, om dit voorjaar bewoners van de regio dichter bij huis te kunnen vaccineren. Het doel hiervan is om de vaccinatiebereidheid zo hoog mogelijk te krijgen. Lange reisafstanden kunnen inwoners ervan weerhouden om zich te laten inenten met het vaccin tegen COVID-19.

De gebruikers van Den Oert zijn geïnformeerd door burgemeester Foort van Oosten en wethouder Martijn Hamerslag (sport, accommodaties). De wethouder heeft begrip voor de keuze voor Den Oert, maar deelt de zorgen van de verenigingen en het onderwijs dat er goede alternatieven moeten komen om het sporten en bewegen te faciliteren, wanneer de coronamaatregelen dat weer toelaten. “We gaan echt ons uiterste best doen om dit op een goede wijze met elkaar op te lossen, waarbij er ook van de andere gebruikers van de sporthallen in onze gemeente gevraagd zal worden een bijdrage te doen om zodoende de overlast niet alleen bij de gebruikers van Den Oert te laten belanden, we gaan hier op korte termijn met de gebruikers over in overleg.”

Ook worden passende maatregelen genomen voor de verkeersveiligheid ten behoeve van de leerlingen van de scholen in de buurt van Den Oert.

De gemeente heeft ook gekeken naar andere locaties, maar sporthal Den Oert voldoet het beste aan de eisen en is daarom het meest geschikt. De gemeente verwacht, en streeft daar ook naar, dat de sporthal bij aanvang van het nieuwe schooljaar en het verenigingsseizoen in september, weer volledig te gebruiken is.

Deel deze pagina: