Live Live

Stap in de IJzeren Eeuw met de Podwalk

Zaterdag 14 oktober 2023 10:42

Stap in de IJzeren Eeuw met de Podwalk

Door een subsidie vanuit de Erfgoedlijn Historisch Haringvliet is het mogelijk gemaakt deze podwalk te ontwikkelen. 

Voorne-Putten is een nieuwe toeristische trekpleister rijker! De Podwalk ‘Stap in de IJzeren Eeuw’. Al wandelend kun je alles te weten komen over de belangrijke rol van Hellevoetsluis in de 19e eeuw.

Op donderdag 12 oktober lanceerde Marketing OP Voorne-Putten in het Droogdok Jan Blanken de Podwalk ‘Stap in de IJzeren Eeuw’. Na de toelichting hoe de podwalk tot stand is gekomen door Irma van Oosten, gaf streekarchivaris Bob Benschop een korte lezing over negentiende-eeuws Hellevoetsluis, ook wel de IJzeren Eeuw genoemd. Burgemeester Peter Rehwinkel gaf aan enorm veel zin te hebben om de podwalk te gaan lopen en om alle verhalen bij de locaties te gaan beluisteren. Doormiddel van een druk op de knop werd de podwalk officieel door hem geopend en werd de trailer over de podwalk voor de genodigden afgespeeld.

Deze podwalk neemt je mee door de vesting van Hellevoetsluis. Door het afspelen van 26 luisterfragmenten hoor je meer over de tijd dat Hellevoetsluis een oorlogs- en marinehaven was. Je wandelt langs dé bijzondere en soms verscholen locaties in de vesting van Hellevoetsluis.

Het verhaal en route is tot stand gekomen in samenwerking met betrokken locaties, het Streekarchief Voorne-Putten en met steun van de provincie Zuid-Holland. Door een subsidie vanuit de Erfgoedlijn Historisch Haringvliet is het mogelijk gemaakt deze podwalk te ontwikkelen en zo bezoekers én bewoners in contact te brengen met historisch erfgoed van Hellevoetsluis.

Extra leuk; er is ook een Duitstalige versie van de Podwalk! De Podwalk Stap in de IJzeren Eeuw is gratis en toegankelijk voor iedereen.

www.stapindeijzereneeuw.nl

Deel deze pagina: