Live Live

Start 2e fase herstructurering Sterrenkwartier

Zondag 09 april 2023 18:48

Start 2e fase herstructurering Sterrenkwartier

Als alles volgens planning verloopt worden de huur eengezinswoningen in het eerste kwartaal van 2024 opgeleverd.

Spijkenisse - Op donderdag 6 april is de start van de 2e fase van de herstructurering Sterrenkwartier Hoog feestelijk gevierd.

Wethouder Jan Willem Mijnans (portefeuillehouder van o.a. wonen en beheer openbare ruimte), wethouder Chris Hottentot (portefeuillehouder van o.a. ruimtelijke ordening en duurzaamheid), René de Groot - bestuurder Maasdelta Groep - en Jan Dekker - directeur ABB Bouwgroep - hebben samen met de kopers van de eengezinswoningen de eerste funderingsbalk gegoten van het nieuwbouwproject Stella Nova 2. In dezelfde stijl als fase 1 komen er 45 huurwoningen (22 appartementen en 23 eengezinswoningen) en 33 koopwoningen.

Wethouder Chris Hottentot geeft aan dat de herstructurering van Sterrenkwartier een verrijking is voor Spijkenisse. “Deze tweede fase wordt net zo mooi als de eerste fase. Met het gevarieerde woningaanbod wordt ingespeeld op de behoefte van dit moment. De woningen worden duurzaam gebouwd, dus ook daarmee wordt voldaan aan de eisen van deze tijd”.

Sterrenkwartier Hoog is een jaren 60 woonwijk die wordt omgetoverd tot een nieuwe en eigentijdse woonomgeving. De verouderde flats maken plaats voor een mix aan nieuwe duurzame woningen (hoog- en laagbouw). De vernieuwing wordt in 4 fasen uitgevoerd. In 2021 is fase 1 opgeleverd. Terwijl fase 2 wordt gebouwd, start binnenkort de sloop van fase 3a. Fase 3b is nog aan het uitverhuizen. De voorbereidingen van de laatste fase, fase 4, zijn ook gestart.

De bouw van Stella Nova 2 wordt, net als fase 1, uitgevoerd door ABB Bouwgroep uit Sliedrecht. De 33 koopwoningen worden aangeboden door ABB en zijn inmiddels allemaal verkocht. Hou de website www.stellanova-spijkenisse.nl in de gaten voor nieuw aanbod van koopwoningen in fase 3.

De 45 huurwoningen bestaan uit 22 appartementen, 15 eengezinswoningen met een plat dak (4 of 5 slaapkamers) en 8 eengezinswoningen met een schuin dak (3 slaapkamers). De eengezinswoningen zijn aangeboden op WoonnetRijnmond.nl. De appartementen worden op een later moment aangeboden. Meer informatie over de huurwoningen vindt u op: www.maasdelta.nl/sterrenkwartierhoog.

Alle woningen in Stella Nova 2 zijn energiezuinig en voldoen aan de laatste BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) eisen. Ze beschikken over een warmtepomp met boiler, zonnepanelen, zeer goede isolatie en triple glas. De huurwoningen zijn ook voorzien van een Warmte Terug Win-ventilatiesysteem.

De heiwerkzaamheden zijn afgerond en er wordt nu gewerkt aan de funderingsbalken. Als alles volgens planning verloopt worden de huur eengezinswoningen in het eerste kwartaal van 2024 opgeleverd. De appartementen worden in de loop van 2024 opgeleverd.

Deel deze pagina: