Live Live

Start aanleg Brabersebrug over Kanaal door Voorne

Gepubliceerd: Vrijdag 03 mei 2019 14:32

Start aanleg Brabersebrug over Kanaal door Voorne

In het gebied waar het bedrijventerrein Kickersbloem 3 verrijst, wordt al een tijdje volop gewerkt.

Hellevoetsluis - De Brabersebrug. Dat is de naam van de nieuwe brug over het Kanaal door Voorne. Het wordt een echte blikvanger, die de entree van het bedrijventerrein Kickersbloem 3 markeert. Wethouder Aart Jan Spoon onthulde op 2 mei de naam tijdens de officiële start van de aanleg van de brug.

Aart Jan Spoon: “De Brabersebrug zorgt voor een nieuwe verbinding van Kickersbloem 3 naar de Kanaalweg Westzijde. Daardoor komt het verkeer dat van en naar Kickersbloem 3 rijdt nog sneller op de plek van bestemming. En dat is belangrijk voor de bedrijven.” De naam is een blijvende herinnering aan de Braberseweg, die door de komst van Kickersbloem 3 verdwijnt.


Sneller bereikbaar
Wie over de Kanaalweg rijdt, ziet het al geruime tijd: in het gebied waar het bedrijventerrein Kickersbloem 3 verrijst, wordt volop gewerkt. Wethouder Aart Jan Spoon is tevreden over de voortgang die geboekt wordt. “Laatst konden we al melden dat er een optie-overeenkomst voor 10 hectare was afgesloten met Delta Development Nederland. Ook is Bouwcenter Esselink begonnen met de bouw van hun nieuwe pand. En nu de Brabersebrug. Deze verbinding maakt bedrijven op Kickersbloem 3 nog sneller bereikbaar.” De brug is mede mogelijk gemaakt met een subsidie van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH).

Kavels
Kickersbloem 3 is een bedrijventerrein dat helemaal op de toekomst is voorbereid. Er zijn kavels te koop van klein tot zelfs zeer groot. Met in totaal 53 ha uitgeefbaar biedt het volop kansen voor bedrijven die verhuizen, vergroten of een nieuwe duurzame vestiging zoeken. Het terrein is geschikt voor bedrijven tot milieucategorie 4.2 en met bouwhoogtes tot 18 meter. Parkmanagement, glasvezelnetwerk en duurzaamheidssubsidies zijn allemaal beschikbaar. En niet onbelangrijk, de bereikbaarheid vanaf de A15 is prima.

Deel deze pagina: