Live Live

Start aanleg natuurspeeltuin Mildenburgbos

Woensdag 12 oktober 2022 16:46

Start aanleg natuurspeeltuin Mildenburgbos

Als alles volgens planning verloopt wordt de speeltuin medio november geopend.

Oostvoorne - Op de plek in het Mildenburgbos in Oostvoorne waar voorheen peuterspeelzaal De Peuterhof stond, komt een nieuwe natuurspeeltuin. De voorbereiding op de aanleg van de speeltuin is in volle gang en verloopt volgens plan. De gemeente verwacht dat de werkzaamheden kunnen beginnen op 31 oktober 2022. 


In het afgelopen jaar hebben omwonenden en andere belanghebbenden meegedacht over hoe de speeltuin eruit moet komen te zien en aan welke eisen deze moet voldoen. Afgelopen zomer konden kinderen en anderen die dat wilden, stemmen op hun favoriete ontwerp. Ook zijn de ontwerpen getoetst aan een aantal criteria. Bijvoorbeeld de duurzaamheid van de toestellen. Bijgaand ontwerp is als beste uit de bus gekomen.

De nieuwe natuurspeeltuin moet natuurlijk ook een naam krijgen. Iedereen mag hierover meedenken. Binnenkort maakt de gemeente bekend hoe.

De gemeente heeft laten onderzoeken of een speeltuin op deze plek tegen het Mildenburgbos aan gevolgen heeft voor de natuur. Het Mildenburgbos is onderdeel van Natura 2000-gebied. Daarom vindt de gemeente het belangrijk dit proces zorgvuldig te doorlopen. De conclusie van het onderzoek is dat een natuurspeeltuin op deze plek heel goed kan en geen nadelige gevolgen heeft voor de natuur.

Deel deze pagina: