Live Live

Start boring aanleg hemelwaterriool binnenstad

Woensdag 31 augustus 2022 18:55

Start boring aanleg hemelwaterriool binnenstad

Het doel van de aanleg is om te zorgen dat het regenwater sneller afgevoerd kan worden.

Brielle - Wethouder Van der Kooi was woensdag aanwezig bij de frontboring van het project aanleg hemelwaterriool binnenstad Brielle. Deze boring vond plaats op het grasveld tussen de Jan de Klerkstraat en de M.H. Trompstraat in Brielle. Hij is tevens bijgepraat over de werkzaamheden die op schema liggen.

Het doel van de aanleg is om te zorgen dat het regenwater sneller afgevoerd kan worden. Daarom wordt in de omgeving van het Wellerondom en Sint Catharijnehof een nieuw hemelwaterriool aangelegd. Tevens wordt er ook een deel van de oude riolering vervangen. Dit project is verdeeld in twee fases. Begin juli is gestart met de werkzaamheden van fase 1 die tot eind oktober zal duren.

"Het is belangrijk dat ik mij af en toe ook ter plekke laat informeren over het verloop van de werkzaamheden. Ik heb vertrouwen dat alles volgens planning zal gaan", aldus wethouder Van der Kooi.

Begin oktober zullen de werkzaamheden van fase 2 starten. In deze fase wordt het hemelwaterriool tussen het Wellerondom en de Trompstraat aangelegd en wordt er een gedeelte van de oude riolering vervangen.

BouwApp

De gemeente heeft voor dit project de Omgevingsverbinder ingehuurd voor de omgevings-communicatie. Nikki van Alphen, omgevingsmanager, fungeert als aanspreekpunt voor omwonenden en andere betrokkenen. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 010-7009762 of e-mailadres brielle@deomgevingsverbinder.nl. Tijdens het project kunnen omwonenden en andere belangstellenden de voortgang volgen via de BouwApp, genaamd 'Aanleg hemelwaterriool Binnenstad Brielle". Via deze app zal periodiek informatie over de werkzaamheden worden gedeeld in woord en beeld.

Foto: Niels Braal

Deel deze pagina: