Live Live

Start bouw basisschool De Verwondering

Vrijdag 03 november 2023 11:23

Start bouw basisschool De Verwondering

De accommodatie van De Verwondering op het Geuzenpark in Vierpolders wordt een duurzaam gebouw.

Vierpolders - Het bouwen van basisschool De Verwondering op het Geuzenpark in Vierpolders is gestart. In het bijzijn van een aantal leerlingen en de directeur van De Verwondering heeft wethouder van onderwijs, Robert van der Kooi woensdag 1 november symbolisch de laatste van de in totaal achtennegentig palen de grond ingeslagen.

Basisschool De Verwondering is nu tijdelijk gevestigd op overbruggingslocatie de Brielse Boer tussen Zwartewaal en Brielle, totdat de accommodatie op het Geuzenpark gereed is. Wethouder Van der Kooi: ‘Het is mooi om in het bijzijn van de leerlingen, de laatste paal van deze duurzame school te slaan. Het wordt immers hun nieuwe school. Nu de heipalen de grond in zijn, kan het echte bouwen starten.’ De Verwondering neemt na de voorjaarsvakantie haar intrek in de nieuwe accommodatie. Dat is iets later dan gepland vanwege vertraging bij de levering van bouwmaterialen.

Duurzame school

De accommodatie van De Verwondering op het Geuzenpark wordt een duurzaam gebouw. Het gebouw wordt modulair gebouwd en is voor meer dan tachtig procent herbruikbaar. Dat wil zeggen dat modules worden gekoppeld en gestapeld tot een gebouw en na verloop van tijd kunnen deze herplaatst worden. De bouwmodules worden in een fabriek gemaakt, waardoor er beperkte bouwoverlast op het Geuzenpark is. Ook is er een zeer lage CO2-afdruk. Door toepassing van zonnepanelen en warmtepompen valt het gebouw onder de BENG-richtlijnen (Bijna Energie Neutraal Gebouw). De bouw wordt uitgevoerd door bouwbedrijf Jan Snel in opdracht van gemeente Voorne aan Zee.

Deel deze pagina: