Live Live

Start bouw fase 4 De Akkerranden Oudenhoorn

Donderdag 23 februari 2023 14:51

Start bouw fase 4 De Akkerranden Oudenhoorn

Wat rest zijn nog 24 sociale huurappartementen in fase 5. De realisatie hiervan staat op de planning voor april 2023.

Oudenhoorn - De bouw van 50 woningen in fase 4 van De Akkerranden in Oudenhoorn is woensdag gestart. Kopers, gemeente Voorne aan Zee, ontwikkelaar BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en bouwer VORM kwamen samen om dit bijzondere moment te vieren. Met de realisatie van fase 4 is de duurzame wijk bijna voltooid.

Paul Opstal, senior ontwikkelaar bij BPD, blikt terug: "Als ik naar het gemêleerde gezelschap kijk dat vandaag aanwezig is, voel ik trots. Het laat zien dat we voor een heel uiteenlopende groep mensen een thuis hebben gemaakt. In 2 jaar tijd zijn er 150 energiezuinige woningen verkocht en kijk ik ook terug op een prettige samenwerking met De Zes Kernen die de 24 sociale huurwoningen afneemt. BPD wil integraal, betaalbaar en duurzaam ontwikkelen en dat hebben we in De Akkerranden waargemaakt. Naast de sociale huur hebben we ook 24 betaalbare koopwoningen met een maximale koopsom van € 245.000 v.o.n. gebouwd. Dat de verkoop van alle fasen zo goed ging, schrijf ik toe aan het feit dat de prijs en het product pasten bij de vraag van woningzoekenden."

Wethouder Igor Bal van de gemeente Voorne aan Zee: "De bouw van De Akkerranden is heel belangrijk voor Oudenhoorn. Met 180 woningen is de wijk een forse uitbreiding voor het dorp. Het is mooi om te zien dat de wijk ook echt aansluit bij het karakter van Oudenhoorn. Ik ben blij dat er snelheid wordt gemaakt met bouwen, er is veel vraag naar woningen. We vinden het als gemeente belangrijk dat er in dit project ook de nodige betaalbare woningen zitten. We vieren nu de start van de 4e fase, maar ik kijk al uit naar de laatste fase, als ook de sociale huurappartementen gebouwd worden. Kortom, een nieuwe buurt met voor ieder wat wils."

Over De Akkerranden
De Akkerranden kenmerkt zich door de vrije en landelijke ligging ten opzichte van het dorp Oudenhoorn en Hellevoetsluis, de kindvriendelijke en dorpse opzet én de aandacht voor energiezuinigheid en betaalbaarheid. Langs de rand van het plan wordt een bloemrijke groene rand gerealiseerd voor verrijking van de biodiversiteit. Hiermee sluit de nieuwbouw goed aan op de kern van Oudenhoorn, zowel stedenbouwkundig als architectonisch. Rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen, sociale huurappartementen, starterswoningen en levensloopbestendige woningen; je vindt het hier allemaal. Alle woningtypen, met uitzondering van de huurappartementen komen terug in Fase 4. Er is nog een 1 vrijstaande woning beschikbaar. Het is nu tijdelijk mogelijk om op afspraak een woning in aanbouw te bezichtigen. Meer informatie is te vinden via www.nieuwbouw-deakkerranden.nl. Als de eengezinswoningen van fase 4 in het tweede kwartaal van 2024 worden opgeleverd, is de wijk nagenoeg af.

Voor iedereen een betaalbaar thuis
Met deze dorpsuitbreiding bieden gemeente, BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, VORM en woningstichting De Zes Kernen een heel uiteenlopende groep mensen de kans om in een aantrekkelijke dorpse wijk te komen wonen die in woonlasten erg aantrekkelijk is. Alle woningen zijn energiezuinig en worden opgeleverd met warmtepomp. De warmtepomp in combinatie met zonnepanelen zorgt voor lage energielasten. Met de Groenverklaring die wordt afgegeven, kan een voordelige groenfinanciering worden afgesloten.

Guido Voermans, Directeur bouw & ontwikkeling bij VORM: "Wij zijn trots dat we met ons VORM 6D Wonen concept een mooie duurzame woonwijk kunnen realiseren in een relatief korte tijd. Samen met BPD, Kokon Architecten, gemeente Hellevoetsluis en andere partners maken we snelheid en zetten tegelijkertijd een duurzame en leefbare woonbuurt neer, waar aan iedere doelgroep is gedacht."

Deel deze pagina: