Live Live

Start renovatie winkelcentrum voor de zomer

Gepubliceerd: Donderdag 28 maart 2019 17:31

Start renovatie winkelcentrum voor de zomer

De gemeente, winkeliersvereniging en eigenaren van de winkelpanden vinden het belangrijk om te investeren in het centrum. 

Hellevoetsluis - Nog voor de zomer gaat het beginnen: de renovatie van winkelcentrum De Struytse Hoeck. Op 27 maart tekenden de betrokken partijen de realisatieovereenkomst die de start van de werkzaamheden inluidt. De eerste stap is het opknappen van de gevels van de winkels.

Het Hellevoetse aannemersbedrijf De Bruijne BV gaat dit onderdeel van de renovatie uitvoeren. De renovatie zorgt ervoor dat hét winkelcentrum voor heel Voorne-Putten en Goeree Overflakkee nog aantrekkelijker wordt voor een dagje shoppen.

Winkelcentrum De Struytse Hoeck wordt in de komende paar jaar compleet gemoderniseerd. Allereerst worden de gevels opgeknapt. Dit neemt ongeveer een half jaar in beslag. Werkzaamheden die ook nog deze (na)zomer beginnen, zijn de werkzaamheden aan de kade, aan de buitenzijde van het winkelcentrum, naast de Plataanlaan. De huidige damwand wordt daar vervangen door een kademuur. Die wordt verder naar buiten gelegd, waardoor er een bredere kade komt en er een soort boulevard ontstaat.

Later dit jaar zal ook het grote plein voor de H&M een opknapbeurt krijgen. De huidige bestrating wordt daar vervangen, en het plein wordt gezelliger ingericht.

In 2020 is dan de rest van de openbare ruimte van het winkelcentrum aan de beurt. De bestrating wordt vervangen, de entrees worden aantrekkelijker gemaakt en er komen op meerdere plekken ‘Struytse boeketten’. Dat zijn bloemrijke eyecatchers, die de bezoekers als het ware het winkelcentrum in trekken. Ze geven de buitenruimte een kleurrijke, gezellige uitstraling.

De gemeente, winkeliersvereniging en eigenaren van de winkelpanden vinden het belangrijk om te investeren in het centrum en zijn inmiddels alweer een aantal jaar geleden de samenwerking aangegaan voor deze renovatie. Ze willen dat het populaire centrum aantrekkelijk is en blijft. Hans de Wit van de winkeliersvereniging: “Er komen heel veel mensen in De Struytse Hoeck winkelen, vanuit heel Voorne-Putten en Goeree Overflakkee. Zij komen niet alleen voor een snelle boodschap, maar juist om er langer rond te wandelen, en lekker te kunnen zitten, een terrasje te pakken. Het centrum is nu al populair, maar als de renovatie is afgerond weet je niet wat je ziet. We zijn ervan overtuigd dat mensen dan nog liever langskomen om een middag te winkelen.”

Deel deze pagina: