Live Live

Start sloop flats Poolsterstraat Spijkenisse

Vrijdag 25 augustus 2023 11:25

Start sloop flats Poolsterstraat Spijkenisse

De sloop is naar verwachting eind oktober klaar, daarna wordt de grond bouwrijp gemaakt.

Spijkenisse - Woensdag 23 augustus is gestart met de grove sloop van Sterrenkwartier Hoog fase 3a. Dat zijn de flats aan de Poolsterstraat 1 t/m 15 b (oneven), Poolsterstraat 2 t/m 24 c (even) en Poolsterstraat 28 t/m 42 (even).

Eind oktober start naar verwachting de grove sloop van fase 3b (Grote Beerstraat 1 t/m 15 en Grote Beerstraat 42 t/m 64). Met de start van de sloop van fase 3a is de tweede helft van de herstructurering van Sterrenkwartier Hoog zichtbaar begonnen. De herstructurering van Sterrenkwartier Hoog bestaat uit 4 fasen.

Begin dit jaar zijn de voorbereidingen voor de sloop van de flats (in fase 3a) aan de Poolsterstraat begonnen. Denk hierbij aan het verwijderen van de netaansluitingen en het verwijderen van her te gebruiken materialen. Nu is het zover om met een grote kraan het resterende deel van de flat te slopen.

Van Groningen Sloopwerken uit Middelharnis voert de sloopwerkzaamheden uit. De aannemer neemt maatregelen om geluidshinder en stofoverlast te beperken. De sloop is naar verwachting eind oktober klaar. Daarna wordt de grond bouwrijp gemaakt. De bouw van de huurwoningen start naar verwachting in het 2e kwartaal van 2024 Net als in fase 1 en fase 2 is ABB Bouwgroep de ontwikkelaar en aannemer van de nieuwe woningen voor fase 3.

Onder de naam Stella Nova fase 3 worden straks 113 huurwoningen en 22 koopwoningen gebouwd. De woningen krijgen dezelfde stijl als in fase 1 en 2. Er komt een mix aan woningtypen voor de verhuur. Dat zijn 31 eengezinswoningen, 21 beneden-/ bovenwoningen en 45 appartementen. Ook komen er 16 appartementen voor de zorginstelling de Zeeuwse Gronden.

Deel deze pagina: