Live Live

Start van campagne WoonWijzerWagen

Gepubliceerd: Donderdag 25 november 2021 14:34

Start van campagne WoonWijzerWagen

De gemeente Brielle helpt haar inwoners graag bij het verduurzamen van hun woning.

Brielle - Maandag 22 november is de gemeente Brielle gestart met een campagne om de actie, waarbij alle inwoners een box vol energiebesparende producten ter waarde van € 90,- cadeau krijgen, extra onder de aandacht te brengen. De gemeente zet hiervoor de WoonWijzerWagen in.

Op de weekmarkt in Brielle kreeg wethouder Schoon de eerste WoonWijzerBox uitgereikt. De WoonWijzerWagen zal nog twee keer in Brielle worden ingezet: op woensdag 8 december op het terrein van de Jumbo aan de Thoelaverweg en op maandag 10 januari 2022 op de weekmarkt.

De gemeente Brielle wordt, net zoals de rest van Nederland, de komende jaren aardgasvrij. Alle huizen en gebouwen die nu nog gebruik maken van aardgas om te verwarmen en te koken gaan over op een duurzame energiebron. Om dit te bereiken, is het nodig energie te besparen, afscheid te nemen van fossiele brandstoffen en fors in te zetten op het benutten van duurzame energie.

Wethouder Schoon: “Met de producten uit de box kan er op een slimme manier op de energierekening worden bespaard”.

Gratis advies

De gemeente helpt haar inwoners graag bij het verduurzamen van hun woning. Daarom heeft de gemeente Brielle deze actie waarmee er flink bespaard kan worden op de energierekening. De WoonWijzerWagen is bemand met adviseurs van de WoonWijzerWinkel die van 9:00 tot 17:00 uur klaarstaan om advies te geven en waar de gratis energiebespaarbox opgehaald kan worden. Ze beantwoorden ook vragen op het gebied van verduurzamen.

Meer informatie over de actie is te vinden op https://www.woonwijzerwinkel.nl/brielle/

Deel deze pagina: