Live Live

Stedenband met Havlíckuv Brod wordt voortgezet

Vrijdag 07 april 2023 15:59

Stedenband met Havlíckuv Brod wordt voortgezet

De stedenband tussen Brielle en Havlíckuv Brod is niet alleen belangrijk voor onze beide steden, maar ook voor de Europese gemeenschap. 

Brielle - Voor het 1 april feest in Brielle was ook het college van de Tsjechische stad Havlíckuv Brod uitgenodigd. De voormalige gemeente Brielle had al ruim 35 jaar een sterke stedenband met deze Tsjechische stad.

Burgemeester Rehwinkel heeft namens de nieuwe gemeente Voorne aan Zee laten weten deze stedenband graag voort te zetten de komende jaren. Zodat er nog vele culturele, sportieve uitwisselingen of uitwisselingen tussen scholen plaats kunnen vinden.

Burgemeester Rehwinkel: “Onze steden delen een rijke geschiedenis en cultuur en hebben veel gemeenschappelijke waarden en interesses. Door middel van de vele uitwisselingen en culturele evenementen de afgelopen jaren hebben we de kans gehad om deze banden te versterken en onze kennis te vergroten. De stedenband tussen Brielle en Havlíckuv Brod is niet alleen belangrijk voor onze beide steden, maar ook voor de bredere Europese gemeenschap. Het is een voorbeeld van hoe gemeenschappen kunnen samenwerken en grenzen kunnen overstijgen."

Deel deze pagina: