Live Live

Steeds meer bezoekers Museumschip De Buffel

Gepubliceerd: Donderdag 02 september 2021 18:21

Steeds meer bezoekers Museumschip De Buffel

Die inkomsten zijn hard nodig voor het onderhoud en instandhouding van het schip.

Hellevoetsluis - Sinds oktober 2013 ligt het ruim 150 jaar oude marineschip van de marine in Hellevoetsluis. Een schip dat nauw verbonden is met de maritieme havengeschiedenis van Hellevoetsluis.

Sinds 2016 wordt het schip, als museum, geheel geëxploiteerd door ongeveer 75 vrijwilligers. Om dit schip voor Hellevoetsluis te kunnen behouden is de stichting afhankelijk van subsidies, donaties en zelf te verwerven inkomsten.

Het schip heeft een unieke vaste ligplaats in de vestinghaven van Hellevoetsluis en als je de vesting binnenkomt tornt het schip dominant met haar beeldsnijwerk aan de boeg boven de vestingwallen uit.

Steeds meer bezoekers van de vestinghaven bezoeken het schip. Die inkomsten zijn hard nodig voor het onderhoud en instandhouding van het schip. Behalve haar interessante interieur en geschiedenis wordt het schip ook gebruikt voor vergaderingen, presentaties, party’s e.d.

In de afgelopen winter is een moderne afwerkkeuken binnen het schip gerealiseerd en zijn er nu uitgebreide buffetmogelijkheden mogelijk. Meer informatie over het schip is te vinden op de website www.debuffel.nl

Deel deze pagina: