Live Live

Stichting Brielle 2022 onthult website 450 jaar Vrijheid

Gepubliceerd: Dinsdag 14 juli 2020 19:41

Stichting Brielle 2022 onthult website 450 jaar Vrijheid

De viering van het jubileumjaar in 2022 is een samenwerking tussen Stichting Brielle 2022, Stichting Eersteling der Vrijheid en de gemeente.

Brielle - Dinsdag 14 juli lanceerde Stichting Brielle 2022 een speciale jubileumwebsite: www.brielle2022.nl. Het doel van de website is om Briellenaren te informeren en te enthousiasmeren om in 2022 samen 450 jaar Vrijheid te vieren.

“Met de lancering van de website zetten we een mooie, zichtbare stap op weg naar een onvergetelijk jubileumjaar”, benadrukt Lenneke Mietes van Stichting Brielle 2022. “De stichting is in de afgelopen periode druk bezig geweest om het plan van aanpak verder uit te werken en het samenwerkingsverband met de gemeente goed in kaart te brengen. Met de geboorte van de website kunnen we gezamenlijk concreter richting het feest gaan toewerken.”

Samenwerking

De viering van het jubileumjaar in 2022 is een samenwerking tussen Stichting Brielle 2022, Stichting Eersteling der Vrijheid en de gemeente Brielle o.l.v. projectleider Jan Knol. “Vanuit deze bundeling van krachten zal er toegewerkt worden naar een mooi, divers en nagenoeg jaarrond programma”, aldus Jan Knol. In het jubileumjaar vieren we 450 jaar Vrijheid op grootse wijze van 1 april tot en met 10 december 2022. “Het programma begint en eindigt bij de 'burger', de status die wij allemaal hebben, ongeacht achtergrond of toekomstige ontwikkelingen. We streven er hiermee naar om iedereen te bereiken”, aldus Lenneke.

Activiteiten voor en door Briellenaren

In 2022 herdenken we dat Brielle op 1 april 1572 als eerste stad in Nederland werd bevrijd op de Spanjaarden. Na Brielle volgden er meer steden die zich wisten te ontworstelen aan het Spaans gezag. “Dit legendarische verhaal biedt een ongelooflijk sterk vertrekpunt van waaruit we het thema ’Verbinden in vrijheid voor iedereen’ verder willen belichten en onderzoeken. Want vrijheid is geen vanzelfsprekend iets, denk bijvoorbeeld aan de martelaren van Gorcum of politieke gevangenen nu, en kent doorgaans een gelaagdheid die je vaak niet in de geschiedenisboeken terugleest”, vertelt Lenneke verder.

Om het thema van het jubileumjaar ‘Verbinden in vrijheid voor iedereen’ zo breed en diep mogelijk te beleven is de Stichting Brielle 2022 op zoek naar kleine en grootschalige activiteiten. Activiteiten met een gezellig, wijk en buurt gerelateerd karakter, alsmede grotere evenementen, bedacht en uitgevoerd voor en door inwoners uit de gemeente Brielle. De bedoeling is dat iedereen kan meedoen, jong en oud(er), zowel als organisator en/of als vrijwilliger. ”Voor meer informatie met betrekking tot het indienen van een project, inclusief online formulier, verwijzen we je vanaf nu dus graag door naar: www.brielle2022.nl. Het wordt 'ons feestje' van landelijke betekenis – precies zoals we 1572 herdenken.”

Aanmelden met een project en/of als vrijwilliger 450 jaar Vrijheid?

Ga naar www.brielle2022.nl of mail naar info@brielle2022.nl voor meer informatie.

Deel deze pagina: