Live Live

Strand weer schoon dankzij Scouting Hellevoetsluis

Gepubliceerd: Zondag 15 april 2018 18:59

Strand weer schoon dankzij Scouting Hellevoetsluis

De schoonmaakactie op het strand werd afgesloten door wethouder Van der Velde van Hellevoetsluis.

Hellevoetsluis - Het begint inmiddels traditie te worden dat Rotary Club Voorne-Putten rond deze tijd van het jaar een strandschoonmaakactie in Hellevoetsluis organiseert. Eveneens traditie is het dat de jeugd van Scouting Hellevoetsluis hier enthousiast aan meewerkt.

Alweer voor het vijfde jaar hebben ze afgelopen zaterdag gezamenlijk een deel van het strand en de duinen bij het Haringvliet schoon gemaakt. Ook kinderen die vakantie houden bij De Poort van Zeeland mochten aansluiten bij deze schoonmaakactie. V

Voorafgaand vertelde de IVN wat over het belang van een schoon strand voor de dieren die in het water en in het duingebied leven. De schoonmaakactie werd afgesloten door wethouder Van der Velde van Hellevoetsluis. Want ook de gemeente Hellevoetsluis is blij met het initiatief om kinderen er bewust van te maken dat het achterlaten van allerlei afval en in het bijzonder plastic een van de grootste vijanden is voor het milieu.

Als beloning voor het harde werken werden de kinderen na afloop getrakteerd op wat lekkers en mochten ze zich uitleven in het Adventuredome.

Foto: Wil van Balen

Deel deze pagina: