Live Live

Strandtraining Judo Sportcentrum Kooistee

Gepubliceerd: Dinsdag 26 juni 2018 13:33

Strandtraining Judo Sportcentrum Kooistee

De kinderen werden verdeeld onder 4 teams en hebben bij elk onderdeel tegen een team moeten strijden.

Hellevoetsluis - Afgelopen woensdag 20 juni deden ruim 60 kinderen van Sportcentrum Kooistee mee met de jaarlijkse strandtraining. Onder het genot van een stralende zomerzon liepen de kinderen vanaf de parkeerplaats al zingend richting het strand.

De kinderen werden verdeeld onder 4 teams en hebben bij elk onderdeel tegen een team moeten strijden. Als start moesten de teams al liggend in het zand het woord JUDO vormen, heerlijk om te zien hoe de kinderen hier druk mee waren.

Bij het volgende onderdeel moesten de teams 2 sponzen vullen met water, deze in het judopak stoppen om vervolgens een koprol te maken in het zand en daarna de spons uit te knijpen in een emmer. Het team dat uiteindelijk het meeste water binnen de emmer wist te krijgen zou winnen en dit werd uiteindelijk team Paars met maar liefst 14 cm.

In twee tallen overgooien met een waterballon, alle winnaars van hun eigen team mochten het finale spel spelen, wie houdt er als laatste hun waterballon heel? Op een afgebakend veld ne-waza (grond) partijen gedraaid, bij een houdgreep van 10 seconden was je de winnaar en moest je tegen een andere winnaar strijden.

Schatgraven was ook een spannend spel, op een ander veld waren 3 ballen verstopt, wie vinden als eerst de ballen, 60 kinderen op zoek naar 3 ballen, dat gaf een hoop strijdlust en plezier.

En als laatste zijn ze met ze allen het water in gegaan voor een groepsfoto. En wat is nu het water in gaan zonder echt nat te worden.

Alle kinderen mochten elkaar en de meesters en juf om de beurt in het water werpen met hun favoriete techniek… wat een pret, want wat is nou leuker dan elkaar in het water te mogen gooien… met judopak!

Deel deze pagina: