Live Live

Streefbedrag Maquette Vesting Brielle gehaald!

Gepubliceerd: Vrijdag 26 november 2021 14:04

Streefbedrag Maquette Vesting Brielle gehaald!

Voor onder andere de maquette en het gehele jubileumjaar 2022 van Brielle zijn er sponsors aangetrokken.

Brielle - De Maquette Vesting Brielle gaat er komen. Het streefbedrag is behaald. Het geld is met behulp van de crowdfundactie bij de inwoners en lokale sponsoren ingezameld door Stichting Eersteling der Vrijheid.

Woensdag 24 november ondertekenden Betty van Viegen van Stichting Eersteling der Vrijheid en Marc van Buren van Miniworld Rotterdam de officiële overeenkomst voor het bouwen van Maquette Vesting Brielle. “Het succes van de crowdfundactie was zonder alle donateurs en sponsors niet mogelijk geweest. Bij deze wil ik hen nogmaals danken, maar straks bij de opening van de Maquette zijn zij allemaal uitgenodigd om dit te vieren,” benadrukt Betty van Viegen.

De actie voor het maken van de Maquette is een initiatief van Stichting Eersteling der Vrijheid. De Stichting heeft als doel specifiek Brielse gebeurtenissen en waarden te stimuleren en aandacht te blijven geven in het jubileumjaar 2022, maar ook na dit jaar. De Maquette Vesting Brielle wordt 4 bij 5 meter en krijgt een vaste plek in het Historisch Museum Den Briel. In oktober 2022 staat de onthulling van de Maquette gepland. ‘Wij zijn bijzonder trots dit project te mogen uitvoeren. Naast het gegeven dat mijn roots in Brielle liggen, is een Brielle nu eenmaal een bijzonder mooi vestingstadje”, aldus Marc van Miniworld.

Voor onder andere de maquette en het gehele jubileumjaar 2022 zijn er sponsors aangetrokken om diverse projecten doorgang te geven. Een van deze sponsors is Jumbo Brielle. Op deze zelfde dag tekende Jumbo Brielle het sponsorcontract met gemeente Brielle. “Als inwoner van Brielle, opgegroeid en getogen, zit Brielle in mijn hart en hoe mooi is het om nu als bij Brielle betrokken ondernemer daar een deel van te kunnen uitmaken,” aldus Hans de Vette van Jumbo Brielle.

Een andere grote sponsor is het Deltaport Donatiefonds dat de gehele audiovisuele presentatie rondom de maquette voor haar rekening neemt.

Voor informatie over de maquette en andere projecten van het jubileumjaar kijk op: www.brielle2022.nl

Deel deze pagina: