Live Live

Stuur je theaterherinnering op naar BREStheater!

Maandag 20 november 2023 14:15

Stuur je theaterherinnering op naar BREStheater!

Brielle - 40 Jaar theater in Brielle en 15 jaar BREStheater vraagt om een leuke actie, stuur daarom jouw leuke theaterherinnering in!

Het professionele theater in Brielle ontstond 40 jaar geleden, in 1983, met de opening van sociaal-cultureel centrum De Goote in de vroegere Lagere Agrarische School aan de Reede.

Na de afbraak van het kenmerkende gebouw met ‘het torentje’ kon men tijdelijk naar theatervoorstellingen in De Sjoel aan de Turfkade. In de tussentijd werd een school met theaterfunctie gebouwd aan de Reede. Op 3 oktober 2008 was de eerste voorstelling van het nieuwe BREStheater een feit. Dit was Keet” van Släpstick, voorheen Wëreldbänd.

40 Jaar theater in Brielle en 15 jaar BREStheater vraagt om een leuke actie. Daarom vraagt BREStheater iedereen om een leuke theaterherinnering in te sturen. Veel artiesten komen na afloop van de voorstelling nog even napraten in de foyer, dus er zijn in die veertig jaar veel leuke foto’s gemaakt. Vrijwillig theatertechnicus Sander Dekker vond deze van zichzelf en zijn broer in het vroegere De Goote terug. ‘Toevallig staat Bert Visscher er ook nog bij op’, vertelt hij lachend.

Wie ook zo’n foto heeft van vroeger of langer geleden in het Briels theater, kan deze insturen naar jubileum@brestheater.nl. BREStheater ontvangt daarbij graag een korte uitleg van wie er te zien is en wanneer de foto genomen is. De leukste inzendingen winnen kaartjes voor de speciale jubileumavond voor genodigden. De foto’s deelt BREStheater op de speciale jubileumpagina op de theaterwebsite én op social media, dus misschien zie je jezelf daar terug!

Kijk voor meer foto’s en verhalen van 40 jaar theater in Brielle: www.brestheater.nl/jubileum

Deel deze pagina: