Live Live

Succes voor eerste onvergetelijke kookclub Brielle

Dinsdag 05 maart 2024 12:18

Succes voor eerste onvergetelijke kookclub Brielle

Brielle - Wilt u ook bij meekoken en eten? Er is nog plaats. In totaal hebben ze ruimte voor 10 personen met dementie en een naaste.

Elke vierde dinsdag van de maand is er in scholengemeenschap Maerlant te Brielle een Onvergetelijke Kookclub, georganiseerd door afdeling Voorne Putten Rozenburg van Alzheimer Nederland. 27 februari was de eerste keer. Het begon met een lege pan, maar al snel werden de pannen gevuld door mensen met een vorm van dementie die een naaste hadden meegebracht.

Deze eerste avond had een Frans thema. Er werd een heerlijke met groenten gevulde linzensoep gemaakt, kip Bourguignon met verse aardappelpuree en een koffie mouse met banaan op cake. Elk op een eigen werkruimte, werd de maaltijd bereid, onder begeleiding van een vrijwilliger van de onvergetelijke kookclub en onder leiding van de kok van het Maerlant.

Daarna was het tijd om samen te eten. Elk team presenteerde het eigen gerecht, waarna na het afruimen de volgende gang volgde. En dat alles in een gezellige relaxte sfeer, waarin ook ruimte was om met elkaar te praten en natuurlijk nieuwe herinneringen te maken.

Met elkaar kunnen ze terugkijken op een succesvolle eerste onvergetelijke kookclub. De volgende onvergetelijke kookclub is op 26 maart a.s. Dan zal ook de officiële opening plaatsvinden door de directeur van het Maerlant.

Wilt u ook bij meekoken en eten? Er is nog plaats. In totaal hebben ze ruimte voor 10 personen met dementie en een naaste. De kosten zijn 10€ per persoon welke digitaal aan het einde van de avond betaald kunnen worden.

U kunt zich opgeven via de e-mail: kookclub.brielle@alzheimervrijwilligers.nl. Hun coördinator Bea zal een bevestiging van uw aanmelding sturen. Het thema van de volgende Onvergetelijke Kookclub is 'Indische Lente'.

Deel deze pagina: