Live Live

Succesvolle Week van Lezen en Schrijven

Gepubliceerd: Donderdag 15 september 2022 15:05

Succesvolle Week van Lezen en Schrijven

Het DigiTaalhuis kijkt samen met haar taalpartners en de deelnemers terug op een geslaagde week!

Nissewaard - Van 7 t/m 14 september werd de Week van Lezen en Schrijven gehouden. Het DigiTaalhuis Nissewaard en haar partners organiseerden diverse creatieve, sportieve, culturele en leerzame activiteiten voor taalcursisten uit Nissewaard.

Tijdens de openingsactiviteit op woensdag 7 september maakten de aanwezige taalcursisten twee schilderijen. Daarna kon de expositie van de taalcursisten van Taaltent worden bekeken. Taalschool Sagenn organiseerde op 9 september een gezellige Boekenruilmarkt in de bibliotheek en op 12 september maakten de cursisten bij NLtraining een Running Dictee waar leuke prijsjes mee te winnen waren.

De dag daarna werd er uit volle borst meegezongen tijdens ‘Zing Nederlands met me’, georganiseerd door de bibliotheek en Centrum voor de Kunsten. Als afsluitende activiteit konden de deelnemers hun hersenen laten kraken tijdens de inburgeringsquiz die door Tulp Training op hun leslocatie werd georganiseerd.


Het DigiTaalhuis kijkt samen met haar taalpartners en de deelnemers terug op een geslaagde week! Meer weten over het DigiTaalhuis? Kijk op www.nissewaardleert.nl

De Week van Lezen en Schrijven wordt georganiseerd om aandacht te vragen voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid. Honderden gemeenten, bibliotheken, ziekenhuizen en (vrijwilligers)organisaties organiseerden dit jaar activiteiten rondom taal.

Deel deze pagina: