Live Live

Super zwemweekend voor ZV De Kempvis

Gepubliceerd: Maandag 18 juni 2018 15:44

Super zwemweekend voor ZV De Kempvis

Het was weer een super weekend met zeer mooie resultaten waar de zwemmers en trainers trots op mogen zijn.

Eindhoven – Afgelopen weekend vond in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven het NJJK plaats. Aan dit Nederlands Junioren Jeugd Kampioenschap deden 3 zwemmers van ZV De Kempvis mee. Senna Mooldijk had zich gekwalificeerd voor de 200 en 400 meter vrije slag, Glenn van Gaalen voor de 100 meter vrije slag en Charlize Rovers voor de 100 en 200 meter schoolslag.

Charlize wist voor beide afstanden een podium plaats te behalen. Op de 100 meter schoolslag werd ze derde en bij de 200 meter schoolslag behaalde ze een tweede plaats met een mooie PR van 7sec.

Zaterdag werd in Ridderkerk het tweede deel van de Minioren-meerkamp gezwommen. Tijdens deze wedstrijd kwamen de jongste Kempviszwemmers tegen elkaar uit. Ook hier hadden ze twee zwemmers die in de prijzen vielen namelijk Simon van der Sluijs, hij werd tweede op de 50 meter rugslag en Danique de Lange werd tweede op de 50 meter schoolslag en derde op de 50 meter vrije slag.

Het zwemweekend werd zondag in Den Haag afgesloten met de Regio West B-Kampioenschappen lange baan welke gezwommen werden in het Hofbad. Aan deze finale deden negen zwemmers van ZV De Kempvis mee. Ook hier werd er net als bij de andere wedstrijden goed gezwommen en nam een aantal zwemmers een medaille mee naar huis. De volgende zwemmers vielen in Den Haag in de prijzen: Goud: Stef van Heijst en Duncan den Hartog beide op de 100 meter vrije slag. Zilver: Charlize Rovers 100 meter vrije slag en Duncan den Hartog op de 100 meter vlinderslag. Brons: Guusje Molengraaf 100 meter schoolslag en Charlize Rovers op de 100 meter vlinderslag.

Het was een super weekend met zeer mooie resultaten waar de zwemmers en trainers trots op mogen zijn. Op 30 juni zwemmen deze zwemmers en natuurlijk nog vele andere zwemmers van ZV De Kempvis in Spijkenisse tijden de jaarlijkse clubkampioenschappen. Wil u ze eens zien zwemmen, kom dan een kijkje nemen in het Rivierabad.

Deel deze pagina: