Live Live

Suurhoffbrug (A15) tijdelijk afgesloten

Gepubliceerd: Dinsdag 12 januari 2021 15:11

Suurhoffbrug (A15) tijdelijk afgesloten

Rijkswaterstaat renoveert de bestaande Suurhoffbrug en plaatst er een nieuwe tijdelijke brug naast om de bestaande verbinding te ontlasten.

In verband met onderhoudswerkzaamheden is de Suurhoffbrug (A15) in januari op twee momenten afgesloten voor autoverkeer in 1 richting.

Van vrijdagavond 22 januari 21.00 uur tot zaterdagmiddag 23 januari 2021 15.00 uur is de Suurhoffbrug afgesloten voor verkeer richting Maasvlakte/Oostvoorne. En van vrijdagavond 29 januari 21.00 uur tot zaterdag 30 januari 2021 15.00 uur is de Suurhoffbrug afgesloten voor verkeer richting Rotterdam.

Tijdens de afsluitingen wordt de brug gerepareerd. De afsluiting wordt ook gebruikt om andere delen van de brug te inspecteren. Rijkswaterstaat stelt omleidingen in, die tijdig worden aangegeven met gele borden langs de weg. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 10 tot 30 minuten. Er is geen belemmering voor fietsers, zij kunnen gewoon gebruik blijven maken van de brug.

Omleidingsroutes vrijdagavond 22 en zaterdag 23 januari

Omleiding voor autoverkeer tijdens afsluiting A15 Suurhoffbrug (inclusief oprit 9) richting Maasvlakte, van vrijdagavond 22 januari 21.00 uur tot zaterdag 23 januari 15.00 uur.

Omleidingsroutes vrijdagavond 29 en zaterdag 30 januari

Omleiding voor autoverkeer tijdens afsluiting A15 Suurhoffbrug (inclusief oprit 8) richting Rotterdam, van vrijdagavond 29 januari 21.00 uur tot zaterdag 30 januari 15.00 uur.

Als de werkzaamheden niet kunnen doorgaan vanwege weersomstandigheden, kan Rijkswaterstaat een extra afsluiting instellen van vrijdagavond 12 februari tot en met zaterdagmiddag 13 februari 2021.

Vervanging en renovatie

Rijkswaterstaat heeft de komende jaren een forse opgave voor vervanging en renovatie van de bestaande infrastructuur. De Suurhoffbrug (A15) is 1 van de 13 bruggen in Zuid-Holland die aangepakt wordt. Rijkswaterstaat renoveert de bestaande Suurhoffbrug en plaatst er dit voorjaar een nieuwe tijdelijke brug naast om de bestaande verbinding te ontlasten. Veel bruggen en tunnels stammen uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw en zijn aan groot onderhoud of vervanging toe. Door renovatie of vervanging zorgen we ervoor dat het verkeer vlot en veilig doorstroomt. Ook in de toekomst.

Veiligheid voorop tijdens wegwerkzaamheden

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie werkzaamheden Suurhoffbrug A15

Kijk op de projectpagina A15: renovatie en nieuwbouw Suurhoffbrug voor meer informatie over de tijdelijke verbinding Suurhoffbrug. Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina Geplande wegwerkzaamheden. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Deel deze pagina: