Live Live

Suurhoffbrug (A15) weekend afgesloten

Gepubliceerd: Donderdag 12 november 2020 14:50

Suurhoffbrug (A15) weekend afgesloten

Rijkswaterstaat heeft de komende jaren een forse opgave voor vervanging en renovatie van de bestaande infrastructuur.

Regio - De Suurhoffbrug (A15), inclusief oprit 9, is van vrijdag 13 november 22.00 uur tot en met zaterdag 14 november 2020 20.00 uur afgesloten voor verkeer vanuit Rotterdam richting Maasvlakte en Oostvoorne.

Verkeer vanuit Rotterdam richting de Maasvlakte en Oostvoorne wordt tijdens de afsluiting omgeleid via de N57 en N218. Verkeer vanaf de N57 (Middelburg) rijdt om via de N496. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 10 tot 30 minuten.

Rechterrijstrook al afgesloten

Tijdens de afsluiting repareren we schade aan het wegdek op de Suurhoffbrug. De rechterrijstrook (inclusief oprit 9) in de richting Maasvlakte/Oostvoorne is al sinds dinsdag 10 november 9.00 uur afgesloten. Ook wordt op vrijdag 13 november de A15 na afrit 10 (Havens 5700-6200) ter voorbereiding vanaf 21.30 uur kortdurend afgezet.

Vervanging en renovatie

Rijkswaterstaat heeft de komende jaren een forse opgave voor vervanging en renovatie van de bestaande infrastructuur. De Suurhoffbrug (A15) is 1 van de 13 bruggen in Zuid-Holland die aangepakt wordt. Rijkswaterstaat renoveert de bestaande Suurhoffbrug en plaatst er in 2021 een nieuwe tijdelijke brug naast om de bestaande verbinding te ontlasten. Veel bruggen en tunnels stammen uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw zijn aan groot onderhoud of vervanging toe. Door renovatie of vervanging zorgen we ervoor dat het verkeer vlot en veilig doorstroomt. Ook in de toekomst.

Veiligheid voorop tijdens wegwerkzaamheden

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.

Meer informatie werkzaamheden Suurhoffbrug A15

Kijk op de projectpagina A15: renovatie en nieuwbouw Suurhoffbrug voor meer informatie over de tijdelijke verbinding Suurhoffbrug. Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina Geplande wegwerkzaamheden. U kunt ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Deel deze pagina: