Live Live

Tataren op Voorne in WOII

Gepubliceerd: Dinsdag 22 januari 2019 13:09

Tataren op Voorne in WOII

De lezing wordt gehouden op woensdag 30 januari en wordt gegeven door Nadet Somers. 

Hellevoetsluis - Stichting Verdedigingswerken organiseert op woensdag 30 januari as. een lezing gegeven door Nadet Somers over Wolga Tataren in Duitse dienst tijdens de Tweede Wereldoorlog.

In de Tweede Wereldoorlog maakte de bevolking van Voorne kennis met Russen in Duitse dienst. Alhoewel ze 'Russen' werden genoemd, ging het feitelijk om Wolga-Tataren die aan het oostelijke front krijgsgevangen waren gemaakt door de Duitsers en in het 826ste bataljon onder leiding van Ernst Schermuly ingezet werden bij de verdediging van de westgrens van het Duitse rijk. In haar lezing vertelt Nadet Somers over de lotgevallen van deze mannen en hoe de lokale bevolking tegen hen aan keek. Het onderzoek naar de Wolga-Tataren is nog niet afgerond; zij hoopt door het geven van deze lezing ook tips uit het publiek te krijgen.

De lezing wordt gehouden op woensdag 30 januari 2019 om 19:30 uur. Aanmelden is mogelijk door via de site https://www.fronttaal.info/nieuws het formulier in te vullen. De kosten bedragen € 5,00 per persoon. Donateurs betalen de helft.

Ook is het mogelijk om telefonisch te reserveren op nummer 06 – 312 54 909.

Deel deze pagina: