Live Live

Teleurstellend gelijkspel VV Hellevoetsluis

Gepubliceerd: Zondag 04 december 2022 16:16

Met het 1-1 gelijkspel verloor Hellevoetsluis 2 kostbare punten in de strijd om het kampioenschap.

Hellevoetsluis - Ondanks een groot veldoverwicht en vooral in de eerste helft enorme kansen wist Hellevoetsluis niet te winnen van tegenstander De Meeuwen en raakte het 2 punten verder achterop op de koplopers Zuidland en DBGC.

Op een koud en guur ING Sportpark druppelden de toeschouwers, mogelijk niet op de hoogte van het vroege aanvangstijdstip van de wedstrijd, gedurende de wedstrijd het terrein op. I.v.m. de 1/8 finale wedstrijd op het WK in Qatar van Nederland tegen de VS waren de wedstrijden in de 2e klasse G op 1 na namelijk verzet naar 14:00 uur.

Hellevoetsluis had na de harde 5-0 nederlaag tegen directe concurrent Zuidland de dinsdagtraining besteed aan een groepsgesprek, waarna alle neuzen weer dezelfde kant op stonden. Dat bleek, want de Hellevoeters zetten over het hele veld volle bak druk en zodra zij de bal kwijt waren, hadden zij deze binnen een fractie weer terug. Hierdoor ontstonden ook legio kansen en had Hellevoetsluis al binnen 5 minuten met 2-0 voor moeten staan.

Het euvel bij Hellevoetsluis is echter algemeen bekend, ze missen een scorende spits, wat blijkt uit het verschil in gescoorde doelpunten tussen de top 3, met respectievelijk 39, 33 en 33, en Hellevoetsluis, dat in 10 wedstrijden tot 22 doelpunten kwam. Het wachten was dan ook tot de 28e minuut eer de verdiende 1-0 viel. Een vrije trap van Glenn Stoffers, indraaiend vanaf de linkerkant, werd bij de 2e paal door Jeffrey de Koning teruggekopt en Brian Poelman hoefde met het hoofd maar tegen de bal aan te lopen om voor de 1-0 te kunnen zorgen.

Hiermee leek de ban gebroken en konden de rood-witten op zoek naar een tweede treffer, maar gek genoeg ging daarmee ook gelijk de storm liggen. En hoezeer een team ook onder druk staat, 1 kans krijgen ze altijd en dat werd 2 minuten voor de rust bewaarheid toen één der Meeuwen geheel vrijstaand een voorzet vanaf links in kon koppen (1-1).

Hellevoetsluis moest de tweede helft verzwakt beginnen, want Serkan Yavuzyigitoglu kon sowieso maar 1 helft spelen vanwege de bruiloft van zijn broer en de ervaren Anthony Bentem viel in de rust uit met een verrekte bilspier. Hellevoetsluis ging uiteraard op jacht naar de overwinning, maar het was allemaal niet meer zo energiek en overtuigend als in de eerste helft en de kansen ook niet zo groot meer als voor de rust. Vele aanvallen en schoten smoorden en tot 2x toe gebeurde het dat spelers in hun dadendrang elkaar in kansrijke positie in de weg liepen.

Met het 1-1 gelijkspel verloor Hellevoetsluis 2 kostbare punten in de strijd om het kampioenschap en het zal ook aanvoerder Onur Furuncu de komende wedstrijden moeten missen. Hij moest in de slotfase namelijk aan de noodrem trekken om een speler van De Meeuwen een vrije doortocht naar het doel te beletten. Hoewel Timo Verheij nog op dezelfde hoogte liep, meende de goed leidende scheidsrechter Konings toch dat de aanvaller een doelkans ontnomen werd en toonde hij Furuncu de rode kaart.

Volgende week mogen de ING-boys voor de laatste wedstrijd voor de winterstop op bezoek bij rode lantaarndrager SSV ‘65 in Goes en mogen zij proberen de eerste seizoenshelft toch nog met een goed gevoel af te sluiten.