Live Live

Tentoonstelling 75 jaar vrijheid

Gepubliceerd: Woensdag 08 juli 2020 13:30

Tentoonstelling 75 jaar vrijheid

De tentoonstelling is samengesteld door Bob Benschop van het Streekarchief Voorne-Putten.

Brielle - In de Sint-Catharijnekerk in Brielle begint zaterdag 11 juli een tentoonstelling over 75 Jaar vrijheid in Brielle. De tentoonstelling bestaat uit een expositie van foto’s en berichten over het einde van de Tweede Wereldoorlog in Brielle en de wijze waarop Bevrijdingsdag in 1945 en volgende jaren gevierd is.

De tentoonstelling is samengesteld door Bob Benschop van het Streekarchief Voorne-Putten. Daarnaast worden films vertoond van oudere Briellenaren, die vertellen over wat zij in de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt. Die interviews en filmopnamen zijn gemaakt door de amateur Filmclub Phoenix uit Brielle. De gemeente Brielle was opdrachtgever van deze producties.

Met deze filmopnamen en expositie wordt de komende twee maanden invulling gegeven aan het thema 75 Jaar Vrijheid. Aanvankelijk was deze presentatie in april voorzien, maar dat kon vanwege de corona geen doorgang vinden.

De tentoonstelling en films met de herinneringen van de oudere Briellenaren zijn tot en met dinsdag 15 september 2020 in de Sint-Catharijnekerk te zien. De kerk is voor bezoekers geopend van maandag t/m zaterdag van 10.30 – 16.30 uur.

Deel deze pagina: