Live Live

Terrassen op en langs de Turfkade in Brielle

Dinsdag 21 november 2023 14:03

Terrassen op en langs de Turfkade in Brielle

Brielle - Om deze terrassen mogelijk te maken moet het bestemmingsplan worden aangepast.

De gemeente Voorne aan Zee wil extra terrassen mogelijk maken op de Turfkade in Brielle en op de vlonders die daarlangs liggen. De Turfkade is opnieuw ingericht, als één van de projecten uit de Binnenstad- en Havenvisie. Daarin staan ook de extra terrassen genoemd, om deze plek aantrekkelijker te maken voor bewoners en bezoekers.

Om deze terrassen mogelijk te maken moet het bestemmingsplan worden aangepast. Op 7 november heeft het college besloten een uitgebreide procedure te volgen om de huidige bestemming te wijzigen en de terrassen mogelijk te maken.

Eerst wordt volgende maand aan de gemeenteraad gevraagd of zij er geen bezwaar tegen heeft, daarna wordt het plan ter inzage gelegd.

Wethouder Igor Bal is blij met het plan voor terrassen op de Turfkade. ‘De Turfkade is de enige plek waar je direct langs het water van het Zuidspui kunt wandelen. De terrassen aan het water maken de beleving op de Turfkade nog mooier. Hiermee benutten we de kansen uit de Binnenstad- en havenvisie, die samen met ondernemers en inwoners is opgesteld.’

Deel deze pagina: