Live Live

Terrastijden in het centrum verruimd

Gepubliceerd: Zaterdag 15 juli 2017 11:47

Terrastijden in het centrum verruimd

In het najaar wordt bekeken of deze proef kan worden omgezet in structureel beleid.

Nissewaard - Met onmiddellijke ingang worden de openingstijden van de terrassen in het centrum verruimd. Bij wijze van proef mogen de terrassen in het weekeinde 2 uur langer open blijven en wel tot 03.00 uur. Aan de ondernemers is gevraagd de omwonenden van dit besluit in kennis te stellen.

De proef duurt tot 1 oktober 2017 en komt voort uit een aangenomen motie in de gemeenteraad van Nissewaard om de openingstijden te verlengen. Ook de horecaondernemers hebben de gemeente verzocht om ruimere openingstijden van de terrassen.

Tijdens de proefperiode zal de gemeente de ruimere sluitingstijden en de gevolgen daarvan nauwgezet volgen. Mocht bij een ondernemer sprake zijn van structurele overlast, kan de gemeente ingrijpen door bij die ondernemer de ontheffing in te trekken.

De proef wordt gehouden om te bekijken of de verlenging van terrastijden bijdraagt aan een gastvrij en belevingsvol centrum waarbij het woonklimaat voldoende is gewaarborgd. In het najaar wordt bekeken of de proef kan worden omgezet in structureel beleid.

Deel deze pagina: