Live Live

Terugkomst SEH in SMC nu meer dan noodzakelijk

Zaterdag 02 juli 2022 21:30

Terugkomst SEH in SMC nu meer dan noodzakelijk

VOOR Nissewaard is in november 2021 een online petitie gestart welke inmiddels ruim 5500 keer is ondertekend.

Spijkenisse - Nu ook de toekomst van de spoedeisende hulp (SEH) in het Van Weel Bethesda Ziekenhuis in Dirksland onzeker is, is de (terug)komst van een volwaardige 24-uurs SEH in het Spijkenisse Medisch Centrum (SMC) meer dan noodzakelijk. Ook collega raadslid Willem Heijdacker (PvdA) vroeg tijdens de laatste raadsvergadering hier aandacht voor. Het nieuwe college geeft in het coalitieakkoord aan dat zij zich willen "inspannen" voor "uitbreiding/verbreding" van het zorgaanbod in het SMC.

VOOR Nissewaard is in november 2021 een online petitie gestart welke inmiddels ruim 5500 keer is ondertekend.

VOOR Nissewaard raadslid en initiatiefnemer van de online petitie Roy Masthoff: "Tijdens de raadsvergadering van 6 juli a.s. dienen wij o.a. een motie in waarin wij het college verzoeken om een plan van aanpak te maken waarin precies duidelijk wordt gemaakt wat het college verstaat onder 'inspanning' en 'uitbreiding/verbreding'. De inwoners van Nissewaard, maar ook onze buurgemeenten, willen graag weten waar zij aan toe zijn."

"Wij willen dat de raad op de hoogte wordt gehouden van de inspanningen van het college en regelmatig een update krijgt van de stand van zaken. De huidige toezegging in het coalitieakkoord is voor VOOR Nissewaard te vrijblijvend en niet te sturen."

Naast de voorgenomen sluiting van de SEH in Dirksland, waar nu ook regelmatig patiƫnten vanuit Nissewaard terecht komen, is er nog een reden dat we de (spoed)zorg snel op orde moeten krijgen. In 2024 staat er groot onderhoud gepland aan de Spijkenisserbrug en daarmee wordt de kwetsbare ontsluiting van de regio een nog groter risico bij calamiteiten en situaties die om spoedzorg vragen.

"De meeste raadspartijen hadden tijdens de campagne de terugkeer van een volwaardig ziekenhuis (of uitbreiding van het huidige SMC) in hun verkiezingsprogramma staan.

Wij gaan er dus vanuit dat zij onze motie op 6 juli a.s. zullen steunen", vult fractievoorzitter van VOOR Nissewaard Stephan van Uden aan.

Tijdens de raadsvergadering van 6 juli a.s. wordt de perspectiefnota van het nieuwe college behandeld en zal de grootste oppositiepartij vijf moties indienen.

De online petitie voor een volwaardig ziekenhuis is nog steeds actief. Ondertekenen kan op https://ziekenhuisspijkenisse.petities.nl

Deel deze pagina: