Live Live

ThuisBieb is geopend!

Gepubliceerd: Woensdag 15 april 2020 16:55

ThuisBieb is geopend!

De ThuisBieb-app is beschikbaar in de App Store en op korte termijn in Google Play.

De gebouwen zijn gesloten, maar de Nederlandse bibliotheken zijn online gewoon open. In de ThuisBieb-app zijn 100 e-books voor iedereen beschikbaar, ook voor mensen die geen lid zijn van de bibliotheek. Met de ThuisBieb willen de bibliotheken iedereen die thuiszit een hart onder de riem steken én een mooie leeservaring bieden in deze onzekere tijd. De ThuisBieb is in ieder geval open tot en met 10 mei.

Populaire en minder bekende titels

De brede selectie bevat voor elk wat wils: van spanning tot chicklit en van literatuur tot informatief. Tot de selectie aangeboden boeken behoren populaire titels als ‘Rinkeldekink´ van Martine Bijl en de nieuwste editie van het voetbalmagazine ‘Hard Gras’, maar ook te ontdekken boeken als ‘Post voor Rus Ordelman’ van Bette Adriaanse, ‘De mentor’ van Tessa Kollen en ‘Mindgym work-outs’ van Wouter de Jong.

Ook voor de jeugd

De jongere lezer vindt in de app naast bekende titels als ‘Stuntvlogger Sam’ van Jelmer Jepsen, ook bijzondere boeken als ‘Toverhanden’ van Chris Winsemius en ‘Alaska’ van Anna Woltz.

Hoe werkt het?

De ThuisBieb-app is beschikbaar in de App Store en op korte termijn in Google Play. Wanneer de app geïnstalleerd is op je tablet of smartphone, dan kun je het aanbod bekijken en titels in je digitale boekenkast zetten. Zodra de e-books eenmaal in de boekenkast staan, kun je ze offline lezen.

#ikleesthuis

De ThuisBieb sluit aan bij eerdere initiatieven om mensen te wijzen op het online aanbod van de bibliotheek. Samen met de CPNB werd de campagne #ikleesthuis gelanceerd, en in de LuisterBieb, de bibliotheek-app voor luisterboeken, zijn ruim 100 extra titels toegevoegd die beschikbaar zijn voor iedereen. Het aantal bezoekers van de online bibliotheek is sinds de start van de campagne meer dan verdrievoudigd en het aantal uitleningen is ruimschoots verdubbeld.

Deel deze pagina: