Live Live

Toekomstige nieuwe locatie voor daklozen

Zondag 31 januari 2021 18:08

Toekomstige nieuwe locatie voor daklozen

Mensen die schreeuwen om hulp en om die letterlijk en figuurlijk in de kou te laten staan is voor de Volkspartij onacceptabel.

Nissewaard - De Volkspartij heeft het krantenartikel in het Algemeen Dagblad Voorne Putten van 20 januari jl. waarin vermeld wordt dat instanties zoals ‘Antes’ en het ‘leger des Heils’ voornemens zijn om het pand aan de Hoeklaan in Spijkenisse te willen inrichten voor daklozen met veel enthousiasme gelezen. Hiermee bereiken we eindelijk het punt waar de Volkspartij zich al langere tijd voor inzet tijdens commissie en raadsvergaderingen.

Het verbaast de fractie dat er tijdens de commissie vergadering Sociaal Domein op 14 januari jl. hierover nog niets bekend was. In deze commissie stelde de Volkspartij wederom de vraag hoe het zit met onze daklozen daar er nog steeds mensen 's nachts op straat, in parken, portieken en zelfs in parkeergarages slapen.

De verantwoordelijke wethouder dhr. Soeterboek (ONS) liet keer op keer weten tijdens de afgelopen commissie vergaderingen dat daklozen uit Nissewaard terecht kunnen in een noodopvang in Rotterdam. De Volkspartij heeft hierop contact opgenomen met de noodopvang aldaar en hieruit blijkt dat daklozen uit onze gemeente sinds 1 januari 2020 hier niet meer welkom zijn ivm met ruimtegebrek en weer terug worden gestuurd naar Nissewaard. Hetgeen inhoudt dat de wethouder al die tijd sinds januari 2020 de raadsleden onjuist heeft geinformeerd, aldus de Volkspartij.

Tijdens de laatste commissie vergadering Sociaal Domein van 14 januari jl. waarin fractievoorzitter Peter van der Velden wederom de vraag stelde, werd er weer ontkennend gereageerd. De wethouder kreeg bijval van de VVD uit monde van mevr. Twisker-Pijnacker waarin zij stelde dat de Volkspartij keer op keer hetzelfde liedje opdreunt en dat men het nu wel weet over de kwestie daklozen. In deze commissie vergadering viel zelfs stelselmatig de microfoon uit terwijl de Volkspartij aan het woord was. Op allerlei manieren wil men trachten hen de mond te snoeren, zo is de mening van de Volkspartij. Ook de interrupties van de VVD droegen hieraan bij daar men de waarheid volgens de Volkspartij niet onder ogen wil zien.

De Volkspartij is ontzettend blij dat er mede door hun politieke bijdrage door het probleem van de daklozen keer op keer aan de kaak te stellen er nu particuliere instanties zijn die wel nadenken over deze schrijnende gevallen. Mensen die schreeuwen om hulp om die letterlijk en figuurlijk in de kou te laten staan is voor de Volkspartij onacceptabel. Partijen als ONS en VVD denken daar volgens hen helaas anders over.

Deel deze pagina: