Live Live

Toneelvereniging Gunda brengt hilarische klucht!

Zondag 05 februari 2023 16:30

Toneelvereniging Gunda brengt hilarische klucht!

De voorstellingen zijn op 11 maart in Buurtcentrum Oude Woelhoek in Nieuwenhoorn en 17,18,24 & 25 Maart in het Theater Twee Hondjes. 

Hellevoetsluis - Toneelvereniging Gunda is sinds 1946 een begrip en staat vooral bekend om hilarische stukken zoals een blijspel of een klucht. Elk jaar wordt er een toneelstuk opgevoerd. De repetities voor dit jaar zijn in volle gang en in maart staan de spelers van Toneelvereniging Gunda weer vijf avonden op de planken met de klucht ”Tante Bella's beautysalon”.

De klucht geschreven door Henk Roede, gaat over tante Bella die helaas is overleden. Haar twee neven erven haar ietwat verpauperde beautysalon. Eén van de neven is ervan overtuigd dat de beautysalon met een likje verf en wat kleine aanpassingen voor goud geld te verkopen is. Maar is dit allemaal wel zo’n goed plan?

Tijdens de verbouwing moet de zaak open blijven en dat levert de nodige hilarische momenten op. Dit staat garant voor een avondje toneelplezier.

"Na alle jaren mogen wij ons nog steeds verheugen op goedgevulde zalen en publiek dat volop geniet van wat er op toneel gepresenteerd wordt. Het is een hilarische klucht dus als mensen zin hebben om een avond te lachen en te genieten zijn ze bij ons aan het goede adres”, aldus Barry de Zoete, voorzitter van de toneelvereniging.

"In de zalen van het Theater Twee Hondjes en Buurtcentrum Oude Woelhoek waar Gunda de klucht zal spelen, zal het publiek na afloop ook nog eens verrast worden met live muziek en een loterij. De echte details blijven een verrassing, iedereen moet maar komen kijken”.

Regisseur Ed Slikboer is in ieder geval zeer content met de keuze van de klucht. "Het is echt een kolderstuk. In deze klucht loopt alles door elkaar en is de humor niet van de lucht. De eerste akte wordt gebruikt om het stuk ´te zetten´ en vanaf de tweede akte gaat de rem ervan af en loopt er achter- en voor de schermen van alles fout en gaat het ineens bliksemsnel waarbij timing heel belangrijk is. Ook voor de techniek, in handen van Rinus Schippers, is dit van groot belang”.

Barry vult aan dat dit een extra uitdaging was omdat de samenstelling van de toneelgroep dit jaar een flinke verandering heeft ondergaan. Een aantal leden gaf aan dit jaar minder tijd te hebben en daarbij is het een stuk met een flink aantal acteurs. “Wij moesten dus op zoek naar nieuwe acteurs. Die vonden we in Tessa de Ronde, Eline van der Hor, Jurjen van der Wal en Yvonne Vermeule. Zij spelen naast de vertrouwde gezichten Arienne Swaep, Patricia van der Schoor, Sabrina van Oldenbarneveld, Sander Waalboer en mijzelf.

Eline geeft tenslotte aan dat het haar opvalt dat de samenhorigheid van de toneelgroep groot is en dat gezelligheid en ontspanning voorop staan. “De mensen met toneelervaring helpen ons enorm met tips en ik kijk dan ook elke week uit naar de repetities. Wij als Gunda doen er werkelijk alles aan om de toeschouwers een fantastische avond te bezorgen”.

De voorstellingen zijn op 11 maart in Buurtcentrum Oude Woelhoek in Nieuwenhoorn en 17,18,24 & 25 Maart in het Theater Twee Hondjes in de Vesting.

De voorverkoop voor ”Tante Bella’s beautysalon” is inmiddels begonnen. Kaarten à 7,50 euro zijn verkrijgbaar via gunda.donateurs@outlook.com, via 06-19960221 (Bereikbaar elke Dinsdag tussen 18:00 & 19:00) of 06-29290317 (Bereikbaar elke Donderdag tussen 19:00 & 20:00).

De voorstelling van vrijdag 25 maart is reeds volledig uitverkocht, veelal aan donateurs die gebruik konden maken van voorinschrijving.

Deel deze pagina: