Live Live

Totale off-day voor vv Hellevoetsluis .

Gepubliceerd: Woensdag 20 oktober 2021 20:13

Totale off-day voor vv Hellevoetsluis  .

Gelukkig liep Hellevoetsluis door de andere resultaten (veel gelijke spelen) niet te veel averij op.

Hellevoetsluis - Met 7 punten uit 3 wedstrijden deed Hellevoetsluis mee om de bovenste plaatsen en stond het samen met CWO op een gedeelde 2e plaats. Kennelijk zagen de Hellevoeters de uitwedstrijd tegen laagvlieger Strijen (1 punt uit 3 wedstrijden) als een hinderlijk tussendoortje richting de topper van volgende week tegen CWO. Zonder inzet en beleving hadden de rood-witten een totale off-day en leden zij een volkomen verdiende 2-0 nederlaag.

Enige houvast van de wedstrijd tegen Strijen is dat volgende week de nu afwezigen Glenn Stoffers en Rucentney Benito weer terugkeren in het team en dat Fabian Boekholt zich nog enigszins aan de malaise onttrok. Verder was het voor Hellevoetsluis een middag om snel te vergeten. Ook in de Strijense bestuurskamer viel men om van verbazing, want voor het eerst in vele jaren konden zij de felicitaties van de Hellevoetse bestuursleden in ontvangst nemen. Beide ploegen troffen elkaar vaker in competitie- en bekerverband, maar telkens was het Hellevoetsluis dat, hoe miraculeus soms ook, aan het langste eind trok.

Dit keer was alles anders. In de beginfase bleek al dat Hellevoetsluis de betere spelers had, maar mentaliteit is ook een kwaliteit. Daarnaast was goed voetbal op de hobbelige grasmat niet mogelijk en had trainer Paul Bestebreur zijn spelers vooraf al het advies gegeven vooral de lange bal te hanteren en daarbij de tweede bal te winnen. En daar ontbrak het nou net aan. Strijen vocht voor wat het waard was en groeide in de wedstrijd. Dat resulteerde al na 15 minuten in een 1-0 voorsprong voor de gele kanaries.

Dat maakte de missie voor de rood-witten nog lastiger, maar de Vestingstadbewoners hebben wel vaker veerkracht getoond en wisten terug te komen na een achterstand. Dit keer maakte het daar echter geen moment aanspraak op. Zonder overleg werd de aanval gezocht en kansen werden er niet gecreƫerd.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld en in de 65e minuut verdubbelde Strijen uit een vrije trap zelfs de voorsprong. De aanvoerder schoot een vrije trap van 18 meter snoeihard achter doelman Deshney Hoornweg en zorgde zo voor de 2-0 voorsprong. Een ongekende weelde voor de ploeg van Geert Meijer, dat in de eerste 3 competitiewedstrijden nog niet 1x gescoord had.

Hellevoetsluis poogde nog iets aan de achterstand te doen, raakte daarbij nog wel de paal, maar al had het tot de kerst gevoetbald dan had het waarschijnlijk nog niet gescoord. Gelukkig liep Hellevoetsluis door de andere resultaten (veel gelijke spelen) niet te veel averij op en kan het volgende week bij winst toch weer over CWO heen wippen.

Deel deze pagina: