Live Live

Traditionele Burchtfeesten in Oostvoorne

Vrijdag 18 augustus 2023 11:02

Traditionele Burchtfeesten in Oostvoorne

Op zaterdag 26 augustus organiseert Stichting Culturele Evenementen Oostvoorne (Cultevo) weer de traditionele Burchtfeesten in Oostvoorne. 

Oostvoorne - Op zaterdag 26 augustus organiseert Stichting Culturele Evenementen Oostvoorne (Cultevo) weer de traditionele Burchtfeesten in Oostvoorne met een zeer gevarieerd programma voor bewoners van Oostvoorne en bezoekers uit de wijde omgeving.

Het programma start om 10.00 uur met een braderie, rondleidingen op de Burcht en diverse kinderactiviteiten. In de middag en avond zijn er diverse optredens en foodtrucks. Het avondprogramma duurt tot 23.00 uur.

Het programma ziet er als volgt uit: 10. 00 – 17.00 uur - Braderie en diverse (kinder)activiteiten. De feestdag begint met een braderie met gezellige kraampjes op het Kerkplein en de Burgemeester Letteweg.

Voor de kids is er een kinderplein ingericht (10.00 - 14.00 uur) met allerlei activiteiten zoals kleedjesmarkt, Circus Rotjeknor, poppenkast, oud Hollandse spelletjes en ook de scoutingclub is weer van de partij. Een Kinder DJ verzorgt de muziek. Om 14.30 uur is er Straattekenen rondom de kerk en kunnen alle kinderen t/m 12 jaar hun tekenkunsten vertonen, nadat de spieren zijn los gemaakt onder leiding van Zumba juf Mireille. Op het Dorpsplein staan er diverse foodtrucks met lekkere hapjes en drankjes.

Voor de liefhebbers zijn er rondleidingen op de Burcht van Voorne en is het mogelijk om een ritje te maken in een historische brandweerauto. Ook is er een uitvoering van muziekvereniging Volharding.

16.30 – 23.00 uur - Feestavond: Na het middagprogramma kan iedereen aanschuiven op het Dorpsplein voor de feestavond. Bij de diverse foodtrucks kun je ook in de avond voor een hapje en een drankje terecht. En daarnaast staan er zinderende optredens op het avondprogramma, zoals: Dousleaf, Strow, Pianoman en Cover the Cage. Kortom de voetjes gaan van de vloer!

Wil je meedoen met het straattekenen of een rondleiding over de Burcht? Schrijf je dan in via https://www.evenementenoostvoorne.nl./burchtfeesten

Kijk voor meer info op de sociale media en de website van Stichting Culturele Evenementen Oostvoorne.

Deel deze pagina: