Live Live

Training over kennis van psychische problemen

Gepubliceerd: Maandag 23 december 2019 14:57

Training over kennis van psychische problemen

De gehele cursus is vier dagdelen (op woensdagmiddagen) vanaf 8 januari 2020 en wordt gegeven in het gemeentehuis van Westvoorne.

Regio - De gemeenten op Voorne (Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne) vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen in onze samenleving. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Een groot gedeelte van de volwassen bevolking in Nederland kan ooit te maken krijgen met psychische problemen. Als iemand zich in zijn vinger snijdt of zichzelf verbrandt, dan pak je de EHBO-koffer. Maar wat doet u als een deelnemer aan sportclub, scouting of andere organisatie of een bezoeker aan het gemeentehuis een paniekaanval krijgt, zijn bed niet meer uitkomt of steeds somberder wordt?

Meerdere organisaties hebben aan onze gemeenten laten weten behoefte te hebben aan kennis van psychische problemen. Daarom bieden de drie gemeenten u een cursus van vier dagdelen aan om u te leren hoe u signalen van psychische problemen kunt herkennen en mensen kan ondersteunen!

In deze internationaal erkende cursus krijgt u informatie over psychische aandoeningen en leert u hoe u het gesprek kunt aangaan met iemand die (beginnende) psychische problemen heeft. Ook leert u hoe u kunt handelen wanneer iemand in een crisis verkeert. Na deze cursus kunt u iemand de helpende hand reiken. U kunt op die manier echt het verschil maken voor iemand die zich mogelijk heel eenzaam voelt en verstrikt is geraakt in de problemen die hij ervaart.

De gehele cursus is vier dagdelen (op woensdagmiddagen) vanaf 8 januari 2020. De locatie is het gemeentehuis Westvoorne, Raadhuislaan 6 te Rockanje.

Via deze link ziet u meer informatie en kunt u zich ook inschrijven. Deelname aan de training is kosteloos, graag alleen aanmelden als u zeker bent van uw komst.

https://mhfa.nl/archives/events/voorne-8152229-januari-2020-mhfa-standaard

Let op: er kunnen 15 mensen meedoen aan deze cursus, waarbij vol=vol geldt. In maart 2020 zal deze cursus nog een keer worden georganiseerd. Deze cursus in maart is speciaal voor mensen die met jeugd werken. De data hiervoor zijn nog niet bekend.

Helpt u mee om het verschil te maken?

Onder deze cursus valt niet de doelgroep ‘mensen met dementie’. Bent u geïnteresseerd in een training over het herkennen van en omgaan met dementie? Neem dan contact op met Dini Muizer via dini.muizer@gmail.com of kijk op www.samendementievriendelijk.nl

Deel deze pagina: