Live Live

Twee explosies in Brielle in korte tijd

Maandag 11 december 2023 10:07

Twee explosies in Brielle in korte tijd

Brielle - Zondagavond laat en maandagochtend vroeg hebben er twee explosies plaatsgevonden in Brielle. 

Zondagavond heeft rond 22.45 uur een explosie flinke schade aangericht bij een appartementencomplex aan de Ommeloop. De brievenbussen zijn uit de gevel geblazen en de ruiten sneuvelden. Het glas en de klepjes van de brievenbussen lagen verspreid op de straat.

Vermoedelijk is er een pakketje neergelegd met daarin zwaar vuurwerk welke tot ontploffing is gebracht. De omgeving werd ruim afgezet, zodat de forensische opsporing van de politie onderzoek kon doen naar de explosie.

Maandagochtend rond 05.00 uur kwam er weer een melding binnen van een explosie. Dit keer was het bij een chalet op een camping aan de Rochis Meeuwiszweg. Het chalet is ontzet, ramen zijn eruit geklapt en de gevelbekleding is gedeeltelijk weggeblazen. De brokstukken lagen her en der verspreid over de grond.

In beide gevallen bleven de bewoners ongedeerd, al zat bij iedereen de schrik er wel goed in. Het is niet bekend of deze zaken met elkaar te maken hebben. Ook bij het chalet doet de forensische opsporing van de politie onderzoek naar de explosie.

Deel deze pagina: