Live Live

Twee extra klaslokalen voor De Zeewinde

Gepubliceerd: Donderdag 23 september 2021 11:21

Twee extra klaslokalen voor De Zeewinde

Aan de Noordzijde van het gebouw komt een nieuwe uitbouw aan het huidige speellokaal.

Rockanje - Het aantal leerlingen van Basisschool De Zeewinde neemt toe. Er komen daarom twee extra klaslokalen in het gebouw MFC de Merel. Een verbouwing is hiervoor noodzakelijk. Ook komt er een flexibele, verrijdbare wand in de gymzaal, zodat deze ruimte voor meerdere doeleinden kan worden gebruikt. Kinderen van de Humankind opvanglocaties in MFC de Merel krijgen hier hun nieuwe speellokaal.

Tot de uitbreiding van Basisschool De Zeewinde werd al eerder besloten. Ondanks een financiƫle tegenvaller, kan de gemeente nu daadwerkelijk uitvoering geven aan de plannen. Binnenkort starten de werkzaamheden.

Verbouwing tot klaslokalen

Aan de Noordzijde van het gebouw komt een nieuwe uitbouw aan het huidige speellokaal. Als de uitbouw klaar is, komen er twee volwaardige klaslokalen in deze vergrootte ruimte. Deze nieuwe lokalen passen goed bij het huidige gebouw. Zij voldoen aan dezelfde kwaliteit en eisen als de andere klaslokalen. De aannemer, Van Zanten Bouw, wil op 7 oktober 2021 starten met de bouwwerkzaamheden. Het doel is om alle werkzaamheden eind december 2021 af te ronden. Zonder grote, onvoorziene tegenslagen is dit mogelijk.

Veiligheid

De verbouwing vindt plaats in een drukbezochte omgeving. De aannemer treft maatregelen voor de veiligheid. Van Zanten Bouw zet het bouwterrein af met bouwhekken. Kinderen kunnen en mogen niet op het bouwterrein komen. Ook voert de aannemer het bouwafval zorgvuldig af.

Deel deze pagina: