Live Live

Twee keer goud voor TVS’90 junioren op NK

Gepubliceerd: Maandag 08 oktober 2018 19:18

Twee keer goud voor TVS’90 junioren op NK

Met het Rood-Wit-Blauw om de schouders zullen Joey en Marije met veel zelfvertrouwen afreizen naar Ibiza voor het EK Run Bike Run. 

Spijkenisse - Zondag 7 oktober was het door Toyo Tires gesponsorde Nederlands Kampioenschap in Spijkenisse. Op en rond de wielerbaan van PRC Delta traden behalve de volwassenen ook de jeugd en junioren aan voor hun NK Run Bike Run.

Precies om 11:30 klonk het startschot voor de start van de Jongens Junioren. Eén van de grote favorieten was Joey van ’t Verlaat die als lid van de organiserende vereniging een thuiswedstrijd aflegde. Met het brons op het WK Run Bike Run op zak was hij er op gebrand een goed resultaat neer te zetten. Met de snelste looptijd na 5km, stapte hij met een kleine voorsprong op de fiets voor een tijdrit van 20km. Met 10 seconden voorsprong op Victor Goené uit Veenendaal begon hij aan de slotafstand van 2,5 km lopen. Op deze laatste run breidde hij zijn voorsprong uit tot een comfortabele 40 seconden zodat hij onbedreigd als Nederlands Kampioen de finishboog passeerde.

Tegelijkertijd met de jongens starten ook de Meisjes Junioren. In een wat kleiner startveld was het Marije Hijman uit Boskoop, die uitkomt voor TVS’90, die samen met Anne Knijnenburg een gaatje sloeg op de eerste run van 5 km. Anne stapte als eerste op de fiets, maar Marije kwam door de snelste fietstijd neer te zetten, als eerste weer terug in het wisselvak, waarna ze met een sterke slotrun haar eerste NK titel binnen binnenhaalde.

Met het Rood-Wit-Blauw om de schouders zullen Joey en Marije met veel zelfvertrouwen afreizen naar Ibiza waar ze 21 oktober starten op het EK Run Bike Run waar beide voor zijn geselecteerd door bondscoach Armand van der Smissen.

Deel deze pagina: