Live Live

Twee mannen aangehouden voor bankpasfraude

Zondag 21 januari 2024 01:47

Twee mannen aangehouden voor bankpasfraude

Spijkenisse - Dankzij oplettende medewerkers van de Gamma konden twee mannen worden aangehouden voor bankpasfraude.

Op zondag 14 januari, omstreeks 14.10 uur, kreeg de politie een melding bij de Gamma in Spijkenisse. Aldaar hadden oplettende werknemers gezien dat er een man met een masker op geld aan het pinnen was. Daarnaast filmde de man dat hij aan het pinnen was.

Doordat de werknemers het niet vertrouwden, hebben zij deze verdachte situatie direct via 112 gemeld. Hierdoor konden de twee mannen van 22 en 24 jaar oud (uit Den Haag) al vrij snel aangehouden worden voor bankpasfraude.

De mannen hadden meerdere gestolen bankpassen, telefoons en contant geld bij zich. Een aantal van deze gestolen spullen waren vlak daarvoor weggenomen middels een babbeltruc bij een 79 jarige man uit Hoogvliet.

Een mooie aanhouding doordat de oplettende werknemers het even niet vertrouwden. De wijkagent van het bedrijventerrein heeft daarom ook wat lekkers als bedankje afgegeven bij deze toppers.

De gestolen goederen zijn inmiddels terug bij het slachtoffer en de politie heeft inmiddels een nazorg gesprek gehad met het slachtoffer.

Bron: Politie Basisteam Nissewaard

Deel deze pagina: