Live Live

Tweede editie Hellevoet Heroes Triathlon

Gepubliceerd: Zaterdag 24 juni 2023 12:05

Tweede editie Hellevoet Heroes Triathlon

Een triathlon bestaat uit drie disciplines: zwemmen, fietsen en tot slot rennen en er is nu bewust gekozen voor een korte of sprint triathlon. 

Hellevoetsluis - Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar zal er op zaterdag 1 juli 2023 opnieuw een Hellevoet Heroes Triathlon worden gehouden in en rondom De Vesting van Hellevoetsluis.

Een triathlon bestaat uit drie disciplines: zwemmen, fietsen en tot slot rennen. Er is bewust gekozen voor een korte of sprint triathlon. Deze afstanden zijn weliswaar een uitdaging voor velen maar laagdrempelig genoeg voor een eerste kennismaking met de triathlonsport. Maar liefst 400 sportievelingen zullen deelnemen, jong & oud, beginners en ervaren atleten.

Het evenement start om 9.00 uur bij het kleine strandje met de mini triathlon voor kinderen (7 t/m 16 jaar). Om 11.40 uur starten de dames met het zwemonderdeel in de haven. Wethouder Daan van Orselen zal het startschot geven. Het mooie van het parcours is dat deelnemers vanaf de kade kunnen worden aangemoedigd.

De dag wordt afgesloten met een de 4e divisie wedstrijd uit het landelijke circuit van de Nederlandse Trialthlon bond. Zo’n 60 vrijwilligers zijn aanwezig om het evenement in goede banen te leiden. De organisatie hopen op zoveel mogelijk toeschouwers van dit sportieve evenement.

Programma:
9.00 – Mini triathlon / kids
11.40 – Dames serie, heren serie 1&2
15.20 – 4e divisie teamcompetities

Voor het volledige programma en parcours zie www.hellevoetheroes.nl

Deel deze pagina: