Live Live

Tweede Paasdag; boomplantdag in Rockanje!

Gepubliceerd: Vrijdag 02 april 2021 13:59

Tweede Paasdag; boomplantdag in Rockanje!

Het gaat om zaailingen gekregen van de Stichting Meerbomennu, die ze gedoneerd heeft om Voedselbos Rockanje te kunnen realiseren.

Rockanje - Bomen planten is hot. Het blijkt meer en meer dat veel bomen planten het beste helpt als klimaatmaatregel. Beter dan zonnepanelen en windmolens.

Om bomen in te zetten als klimaatmaatregel hoef je op voorhand niet het productieproces CO2-neutraal te maken. Bij bomen duurt het dus geen jaren voordat het een klimaatneutraal product is: Bomen zijn direct klimaatneutraal!

Kom lekker een ochtend helpen met bomen planten! Op Tweede Paasdag van 10:00 uur tot 12:00 uur, onder het genot van koffie, thee en koekjes, proberen ze zo veel mogelijk bomen en struiken te planten! Het gaat om zaailingen gekregen van de Stichting Meerbomennu, die de zaailingen gedoneerd heeft om Voedselbos Rockanje te kunnen realiseren! Er zijn nog ongeveer 600 bomen en struiken die een mooie plaats moeten krijgen op het terrein.

Trek warme kleding aan, neem tuinhandschoenen mee en het liefst een eigen spade! Graag i.v.m. de richtlijnen aanmelden via www.deltafun.nl/educatie. Wilt u planten, maar uw kinderen niet? Er is een gratis kinderbootcamp van een echte drillmaster - John Raaymakers- op hetzelfde moment voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Ook graag hiervoor aanmelden via www.deltafun.nl/sport. Zo kunt u de natuur een handje helpen en de kinderen worden ondertussen vermaakt!

Deel deze pagina: